Den norska elektronikkedjan Komplett köper svenska återförsäljaren Webhallen.

Komplett, norsk elektronikkedja, är verksam i Sverige, Norge och Danmark. Nu kommer företaget bli ännu större då de köpt Webhallen för en okänd summa. Den svenska återförsäljaren grundades 1999 och har idag tio butiker och 145 medarbetare. Företaget har en omsättning på 873 miljoner kronor.

– De tar marknadsandelar och har haft en tillväxt på i genomsnitt 18 procent per år de senaste fem åren. Den prestationen imponerar på oss, säger Kompletts koncernchef, Ole Vinje, till Idg.

Webhallen kommer att bli en självständig division i Komplett och huvudkontoret kommer alltjämt ligga i Stockholm. Återstår att se om konsumenterna kommer märka någon skillnad.

– Vi är mycket glada och stolta över att bli en del utav Komplett-familjen, säger Wilhelm Sporrong, operativ chef på Webhallen.

Märkligt vad man kan uppfatta ett företag olika. Jag skriver det här på ett hemmabygge - alla delar är från Komplett. Har inte varit några problem för mig. Grafikkortet grillades efter 3 månader, men Komplett fixade ett nytt. De var berädda att ersätta... 25/04 Gillar komplett, men deras frakt är ett skämt. Nu är det iofs några år sedan, men då skulle jag köpa ett usbminne för ca 300 kr och dom ville ha 95 kr i frakt... 23/04 Som så många andra är jag ledsen över detta. Handlade mycket på Komplett tidigare, men slutade då deras kundservice var helt värdelös och gränsfall på provocerande. Webhallen har jag varit mycket nöjd med, och dom är alltid trevliga och hjälpsamma om... 23/04 Fatta svärden, landsbröder! Den vilde norsken skola slås till undan! 23/04 Vilket GameStop har du varit på ??? 23/04 Inet > Komplett ;) 23/04 köper från både web och komplett så förutom att det blir mindre konk så är allt bra för min del. 23/04 ...ni tror alltså att det som kommer hända nu när Webhallen blivit uppköpt är att alla varor blir dyrare och servicen blir sämre? Varför i hela fridens namn skulle Komplett köpa ett företag och sedan medvetet köra det i botten? Det låter som en jävligt... 22/04 Har de så mycket pengar? Trodde de var skuttar i samanhanget. Men de blev väl rika på mig, jag har ju köpt mycket på komplett :) 22/04 jag som gillat att jämföra priser. men nu kommer de inte vara konkurenter längre... får mig att tänka på den här gamla godingen: http://youtu.be/n9dYiBiDGhc?t=5m24s 22/04
Skicka en rättelse