"Långsiktigt vill vi antingen samarbeta med originalkreatörerna eller de bästa möjliga utvecklarna", säger nya ägaren av Darksiders och Red Faction.

Homeworld var inte den enda licensen som fick nytt hem under gårdagens sista #THQ-auktion.

#Nordic Games köper Darksiders, Red Faction och – mycket, mycket mer. Bland annat får de också rättigheterna till Destroy All Humans! och Supreme Commander. Hela kalaset kostar 4,9 miljoner dollar.

Nordic Games VD Lars Wingefors är till synes mycket nöjd med den plötsliga tillökningen av IP:s.

– Vi är väldigt glada över affären och det innebär ett nytt kapitel för hela Nordic Games. Långsiktigt vill vi antingen samarbeta med originalkreatörerna eller de bästa möjliga utvecklarna för att arbeta fram uppföljare eller ytterligare innehåll till spelen, säger Wingefors och lovar att de kommer tänka igenom sina kommande beslut länge och väl.

Utöver detta och #Gearbox Homeworld-affär köper #505 Games Drawn to Life för 300 000 dollar.

Ghotic Arcania va inte ett riktigt ghotic spel.. 24/04 Alan Wake PC. Spellforce. Painkiller. Gothic. Death Rally (Nyversionen). Aquanox. Torchlight. Syberia. Still Life. Secret Files. Black Mirror. Keepsake. Sam & Max Season 1. Inte direkta Barn/Casual spel. Dom har en hel del tunga namn i deras förråd nu... 23/04 Bara jag som tycker det var rätt trist, trots att de är svenskar? Nordic games verkar mest släppa barn/casual spel, tror inte direkt att de släpper ett Darksiders 3 av någon som helst kvalitet. 23/04 Hurra, då kanske Red Faction återupplivas :) 23/04 Jag kräver fortfarande ett värdigt slut på denna grymma serie 23/04 Var väl iåförsig en del snack fram och tillbaks om huruvida de ville köpa eller inte. Vissa på studion var intresserade. Hursomhelst så är det väl som Keasar säger en rätt slim chance att vi får se något av värde nu. 23/04 YEEEESS !!! gief ds 3! naaaooowwwww! med bra multiplayer/co-op lage och loot system som droppar loot hos bossar m.m Och även behålla core elementen samtidigt! 23/04 Ge mig Red Faction i first person igen, välgjort självklart. Ettan är det enda riktigt bra Red Faction i mitt tycke. 23/04 Hade Crytek velat ha Darksiders så hade dom köpt det. Men Crytek ville inte ha Darksiders, dom ville ha en vass amerikansk studio för att utveckla deras IPs. 23/04 Bara så folk vet, detta är inte "positiva nyheter" per automatik, slå upp Nordic Games så ser ni att deras reportoar är inte något imponerande (och nej, Alan Wake är inte utvecklat av dem). Chanserna att vi ska se något på dessa IPn av kvalitet släppas... 23/04
Skicka en rättelse