"It's Dangerous To Go Alone...The Movie" är ett nytt Kickstarter-projekt som berättar om Zeldas kulturella influenser.

En dokumentär om The Legend of Zeldas kulturella influenser prövar just nu lyckan på Kickstarter. I skrivande stund har "It's Dangerous To Go Alone...The Movie" samlat ihop 15 000 kronor av begärda 326 000 kronor och projektet har 39 dagar kvar av kampanjen.

Dokumentären ämnar att berätta historierna om de människor som har blivit inspirerade och berörda av #Nintendos klassiska serie och som skapat egna verk inom Zelda-ramen; om författare, musiker, illustratörer, filmskapare och så vidare. Filmen handlar alltså mer om seriens betydelse snarare än nostalgi.

– Från stunden de flesta av oss rörde vi 8-bits-kassetten förändrades våra liv. Som barn var fantasyspelet inuti den gyllene NES-kassetten ett första steg in i våra egna fantasier. Åratal innan vi kunde dyka in i och uppskatta Tolkiens världar blev vi hjältarna i den här berättelsen, står det att läsa i kampanjbeskrivningen (som i och för sig dryper av nostalgi).

Här ser du en film från projektet. Kickstarter-sidan hittar du här.

http://www.kickstarter.com/projects/1316851183/its-dangerous-to-go-alonethe-movie/widget/video.html

Det må väl vara hänt att det inte ser ut som en jätteintressant idé men jag ser hellre att sådana här projekt Kickstartas än att folk som redan har ekonomisk möjlighet att utföra sina projekt använder Kickstarter - se Veronica Mars och den där nya Zach... 24/04 Fan vilken kass idé, det låter bara ogenomtänkt och inte intressant för ett öre. 23/04 Hade hellre betalat för att se en dokumentär om hur spelen skapas 23/04 Det är just för att det är på Kickstarter, projekt som inte kan leva i dom vanliga kanalerna eller som inte görs i syfte att tjäna pengar, för att kunna leverera något unikt. Det är det Kickstarter är till för. Det är jävligt segt när kommersen smyger... 23/04 Många gillar spel, och alla som gör spel utnyttjar idéen för att tjäna pengar. Hur är det annorlunda från det här? 23/04 Jag tycker att poängen med Kickstarter är att hjälpa till med att kicka igång ett projekt, inte finansiera ett så gott som färdigt projekt där allt som återstår är lite "semester", förmodligen till Japan. Den här typen av dokumentär anser jag även hör... 23/04 Hade varit betydligt intressantare om de intervjuat folk som faktiskt ARBETADE med Zelda. Det här konceptet känns mer som om det skulle kunna varit bonusmaterial på en "riktig" dokumentär. 23/04 Ett aspopulärt retrospel + dokumentär i stil med Minecraft dokumentären + Kickstarter. Easy money! ..Tänker dom. Less på retroknarkande. 23/04 Känns som ett ämne som många tycker mycket om, och detta utnyttjar man för att tjäna pengar på. Jag tycker inte idén känns särskilt genomtänkt, intervjua människor om hur dom influerats av ett spel? Hur mycket kan det kosta? Känns som att vem som helst... 23/04 Vad är det som gör detta till en dålig idé? 23/04
Skicka en rättelse