Nintendo går med vinst, men missar målsättningen. Wii U går dåligt, men 3DS säljer desto bättre. Den japanska konsoljätten visar upp både bra och dåliga siffror.

#Nintendo har redovisat siffror för perioden mellan 1 april 2012 och 31 mars 2013. Igår berättade vi att analytiker förväntade sig en förlust på 190 miljoner dollar. Så blev det inte. Istället går den japanska konsoljätten med omkring 470 miljoner dollar i vinst.

Det låter ju fantastiskt men är å andra sidan hälften av Nintendos målsättning. Dessutom ser Wii U-siffrorna dystra ut.

Konsolen har sålt i 390 000 exemplar under 2013 års första månader. Det innebär att den totalt kommit upp i 3,45 miljoner sålda exemplar. Något som är drygt 2 miljoner färre än den ursprungliga målsättningen (som sedan reviderades till 4 miljoner) – och är knappast siffror som skrämmer #Sony och #Microsoft.

32 miljoner 3DS

3DS fortsätter däremot sitt segertåg. Under det senaste året har konsolen sålt i ytterligare 13,95 miljoner ex och är nu uppe i närmare 32 miljoner sålda enheter. Med en mindre armé titlar på ingång, däribland #Zelda 3DS, talar mycket för att den lilla konsolen kommer fortsätta växa.

Rapporten talar också om ny mjukvara: "Under de kommande månaderna planerar Nintendo att lansera nya titlar i följade serier: Mario Kart (Wii U), Super Mario Bros. (Wii U), Wii Fit (Wii U), The Legend of Zelda (Wii U och Nintendo 3DS), Mario & Luigi (Nintendo 3DS) och Pokémon (Nintendo 3DS)."

Mycket lär säkert visas på E3 och det återstår att se om de gamla hjältarna kan vända Wii U-trenden. Målet är nu att sälja ytterligare 9 miljoner Wii U-konsoler respektive 18 miljoner 3DS under finansåret 2014.

Nintendo visade också upp siffror för sina gamla trotjänare.

Det är ju tur att Nntendo har 3ds:en blir kanske en för mig efter sommaren. 25/04 Posta snabbsvar: Fyll i ditt meddelande här och klicka på knappen "Posta snabbsvar". För att komma till det vanliga svarsformuläret, klicka istället på knappen "Nytt inlägg" nedan. OBS: När du svarar hamnar ditt inlägg alltid sist i tråden. Känns ju lit... 25/04 Jag har 10 spel till Wii U varav 4 är fullpris spel, 2 e-shopspel och 4 VC spel 24/04 Förstår inte att folk köper 3DS. En analog styrspak 2013 är helt jävla idiotiskt och sabbar konsolen totalt. Sedan är 3D effekten jävligt meningslös också om ni frågar mig 24/04 GÅR ÅT som smör i solsken! Varför skulle någon vilja köpa smör under en glassande sommardag? (Kanske till pärorna då...) 24/04 Kul att analytikerna gissade fel med över en halv miljard dollar. :P Tror ändå på Nintendo, Wii U har potential, hoppas bara att de lyckas få andra utvecklare att inse det också! 24/04 Gick du upp i vikt med Wii Fit? =P Om du bor i Stockholm så är det bara att hej och hå: http://tinyurl.com/d6xbrnv 24/04 Nintendo är ett svårt företag att analysera då dom säljer så mycket mer än bara konsoler och spel. Ta bara en sån simpel sak som Pokemon-kort. Dessa kort tjänar Nintendo en hel del på och är inte särskilt dyra att tillverka. Nintendo säljer allt från... 24/04 Verkligen! En liten drömmaskin är vad det är. Det finns och kommer massa intressant: Fire Emblem, Professor Layton, Mario & Luigi, Zelda, Bravely Default etc. Under det senaste året har den verkligen vuxit – och då tänker jag verkligen inte bara på XL-v... 24/04 Tycker ändå det är imponerande med nästan 4 spel per Wii U-enhet när det knappt finns några än. Själv har jag bara köpt 2 spel (om man inte räknar med Nintendo Land, som följde med). Köpte iofs ett på e-shop också. Väntar fortfarande på att något nytt... 24/04
Skicka en rättelse