Framgångarna för Nintendo Direct och mer spelfokus sägs vara orsaken.

Igår kunde vi presentera den senaste rapporten från #Nintendos kassaskrin, som trots haltande försäljning av Wii U går med vinst. Idag annonserar de också att de inte tänker hålla något stort liveframträdande på årets E3-mässa.

De stora drakarnas konferenser brukar vara det som sparkar igång den årliga branschmässan i Los Angeles. Det är där de stora annonseringarna brukar göras men i år tänker Nintendo om.

– Vi har bestämt att inte hålla någon storskalig internationell presentation med ny information som vi har gjort förr. På årets E3-mässa planerar vi istället att annordna ett par mindre evenemang som fokuserar specifikt på våra spel. [...] Vi kommer att använda E3 som det idealiska tillfället att prata i detalj om de Wii U-titlar vi planerar att lansera i år och vi ämnar också göra dessa spelbara för besökarna.

Framgångerna för deras Nintendo Direct, de regelbundna liveshowerna som fokuserar på specifika saker, sägs vara en av orsakerna till denna förändring. Kanske tog de sig också en funderare efter 2011 års mässa då folk knappt fattade att Wii U var en ny konsol och inte bara en pekplatta...

FZ kommer såklart att vara på plats i Los Angeles veckan innan midsommar så räkna med vår som vanligt grymma E3-täckning.

Fy fan va dåligt! Hade sett fram emot deras show mest, just på grund av det känns som om de har mest att bevisa. Nintendo Direct är väl kul, men Nintendo hade nog bara mått bra att få spänna musklerna lite grann på scen mot Sony och Microsoft. 25/04 Känslan av att sitta och titta på E3 samtidigt som resten av spelvärlden och se Nintendos älskade spelserier få nya tillskott kan inte ersättas av Nintendo Direct. Så det här va ett riktigt dåligt beslut av Nintendo. 25/04 Så dumt av de att inte komma. 25/04 Reggie's body ain't ready yo. Skämt åsido, trist att de inte kommer. Men jag hoppas att den nya försäljningsstatistiken har gett dem en rejäl smäll på käften så de vaknar upp. Det är dags att vakna upp igen och leverera. Make or break~~ 25/04 eeeh... Nintendo direct? 25/04 Det är trist för E3; kraftmätningen mellan Sony, Microsoft och Nintendo på presskonferenserna är ju en av mässans höjdpunkter. 25/04 Jag skulle inte ha något emot att spela Zelda, Mario m.m. på andra konsoler. Sega övergav väl sina konsoler om jag minns rätt. Wii U känns inte riktigt relevant. Det märks att den inte prioriteras av så många utvecklare. Nintendo kan behålla den handhål... 25/04 Åhhhh nej... Det är ju just Nintendos (samt Sonys) konferans som jag ser mest fram emot. 25/04 Även om det finns mycket annat att se fram emot under E3, så är det ju då man bänkar sig framför datorn. Är något speciellt med att se presskonferenserna direktsända. Nintendo Direct har i och för sig varit bra hittills, så det kanske kan vara något.... 25/04 Känns trist med Nintendo nu för tiden känns som dom ligger efter hela tiden inte i framkant som förr. 25/04
Skicka en rättelse