Jen Gordy jobbar som lead pvp designer hos #Carbine Studios och styr och ställer över pvp-aspekten i det kommande mmo-spelet #Wildstar. Hon har blivit intervjuad av Zam och pratar om hur det fungerar när spelar slåss mot varandra.

Vi vet sedan tidigare att man kan slåss i arenor. Gordy berättar att nybörjare ska kunna öva utan att köra sin rank i botten, innan man hittar ett lag och börjar tävla på allvar. Man kan även bråka i battlegrounds (10-15 spelare på varje lag) och "warplots" som är för större grupper. För närvarande finns det inte några planer för storskalig, öppen pvp ute i vida världen.

Det finns två stats som är specifika för pvp – en som gör skada på spelare och en som gör att man tar mindre skada från andra spelare. I övrigt är det samma förmågor som gäller i både pve och pvp, med skillnaden att man i pvp ska kunna ta sig enklare ur crowd control-färdigheter. Poängen är att man ska kunna hoppa fram och tillbaka mellan de olika spelstilarna i linje med spelets mantra: "spela som du vill spela".

Spectator mode, möjligheter för shoutcasting och twitch.tv-stöd är saker hon gärna vill se i spelet, men som inte kommer hinnas med till lanseringen. Läs hela intervjun här.

Sen så finns det ju olika f2p modeller också, själv föredrar jag f2p med endast kosmetiska items. 27/04 Precis =P Vara bara jag som var extremt korkad och trött xD 26/04 När jag läste ordet "Hon" fick jag ståfräs direkt. Gött med lite brudar i spelutvecklingsvärden! Vill dock behålla den goa stämningen så jag skiter nog i att googla hur hon ser ut. ;-) 26/04 Säger någon old school MMO till mig så tänker jag direkt på Ultima Online. o_0 26/04 För mig är detta bra, sedan jag slutade med WoW i BC har jag letat efter ett liknande spel med en gränslös värld och worldPvP, svåra dungeons och raids samt "The holy trinity" Men sen har vi ju såklart trenden i dagens MMO's: Cross Server LFG, Flying... 26/04 Finns det någon som har sett PvP i action? Har läst vad som går från deras sida etc, men har inte sett det i rörelse och är bra nyfiken på hur det hela spelar ut. Edit: dom körde nyss en live chat stream, missade mycket tyvärr men fångade iaf att det... 26/04 Skönt att se så många vara relativt intresserade i Wildstar. Fick känslan av att jag var en av få. :) 25/04 Enda MMO:et jag är nyfiken och sugen på just nu. 25/04 Låter som man känner igen det från WoW, men intressant med spectator mode - det har man ju alltid velat ha! 25/04 Har följt detta MMO nu i ett par år och man blir mer och mer sugen för varje "update" dom gör! Ja det är ruskigt likt WoW, både modellerna på karaktärerna och en del vapen men man får heller inte glömma att de som jobbar på spelet är Ex Blizzard anställ... 25/04
Skicka en rättelse