Rykten säger att EA avskedar så många som 10 procent av sin 9000 starka personalstyrka.

Speljätten #EA bekräftar att de avskedar personal efter omstruktureringar inom företaget.

– Vi är extremt tacksamma för vad var och en bidragit med – de som lämnar EA kommer att saknas av kollegor och vänner. Det är tuffa men viktiga förändringar eftersom vi fokuserar på att leverera fantastiska spel och visa spelare världen över varför de ska spendera sin tid med oss, säger EA i sin blogg.

Det är oklart hur många av de 9000 anställda som drabbas. Ett par källor som Kotaku pratat med säger att det kan röra sig om så mycket som 10 procent. Men en källa som Gamasutra talat med säger att de här siffrorna är överdrivna.

De flesta publikationer tycks dock överens om att det rör sig om färre än 1000 personer. Återstår att se vad verklighetens siffror kommer säga framöver.

Under gårdagen ryktades det om att EA lägger ned EA Partners Program, som hanterar spel från externa utvecklare, och i fortsättningen bara ska ge ut titlar som ägs till fullo av dem själva. Ryktena är obekräftade – men klart är att EA avskedar tillräckligt många för att de ska göra ett offentligt uttalande.

Sparka cheferna och analytikerna, dom tar ändå bara upp plats, pengar och det är dom alla hatar 28/04 Kolla "A tale of two companies" på YouTube. Handlar om EA o BioWare. Har inte köpt ett EA spel på 20 år tror jag *stolt som en tupp* 27/04 Synd om arbetarna, ingen borde behöva bli av med jobbet, synd att cheferna och analytikerna som sätt företaget i den här positionen inte blir sparkade. 27/04 Lägg ner både EA och origin 27/04 Tråkigt att investerarna vill ha ut mer pengar från företaget. Bra utdelning är inte tillräckligt.. 27/04 1. Sälja mindre för mera 2. Avskeda nu onödig personal 3. Ingen ???? 4. Profit! Hur tror ni om det går bra(säljer) för Blizzard's Hearthstone: Heroes of Warcraft ? 26/04 Jag har haft mer nöje att torka min röv efter en hård bajs än de senaste titlarna jag spelat från EA, oavsett studio. Med det betyger skulle dem tjäna mer på att lägga ner helt och sälja sig själva till Blizzard. 26/04 "...Det är tuffa men viktiga förändringar eftersom vi fokuserar på att leverera fantastiska spel..." *host*Sim City*host*..... *host host*Mass Effect 3*host*.... *hark*Medal Of Honor*host*SW:TOR*host*.... urk, börjar nog bli förkyld av alla snålvindar... 26/04 Visst är det tråkigt när folk förlorar sina jobb men hur många utvecklare och studios har mer eller mindre inte kvävts till döds pga EAs ständiga strävan att sabba allt som skapat glädje? 50% av RTS genren dog ju mer eller mindre när dem bestämde sig... 26/04 Tråkigt för de inblandade men det kanske tyder på någon slags väg till förbättring av EA? Man kan ju alltid hoppas. 26/04
Skicka en rättelse