För en månad sedan rapporterade vi att det går åt skogen för Square Enix. #Tomb Raider, #Hitman: Absolution och #Sleeping Dogs nådde inte upp till de skyhöga försäljningsmålen, och efter redovisade förluster på 13 miljarder yen avgick vd Yoichi Wada för att bana väg för omstruktureringar. Och nu verkar det som att dessa förändringar börjar träda i kraft.

Det är avdelningen i Storbritannien som kommer drabbas av omstruktureringar, vilket kan te sig lite märkligt då Tomb Raider är det spel som sålt bäst i Storbritannien hittills i år, och förra året spöade Sleeping Dogs #Dishonored. Hur många personer som mister jobbet har #Square Enix ännu inte avslöjat.

Vilket trams. Många av de "AAA" spel som släpps är inte AAA-spel. De är bara uppföljare till AAA spel. Spelen som Square Enix Europe har släppt har sålt väldigt bra och fått genuint bra recensioner. 02/05 Precis, känns som att det gått för långt, spel blir inte automatiskt bra för att man har en gigantisk budget. Och samtidigt så säljer en indieutvecklare på 1-2 pers ganska så ok. Stardrive är väl ett sådant exempel, det är väl mer eller mindre gjort av... 30/04 problemet är väll att det läggs för mycket pengar på ett spel idag. måste man ha 34523453st personer som jobbar på ett lir? om 3miljoner av tomb radier inte räcker så e nått fel.. 30/04 Problemet är att marknaden är mättad med AAA spel. De kostar galet mycket att producera och måste sälja mängder för att gå runt. När det släpps 20 stora titlar om året så är det inte möjligt att alla kan gå plus. Pga ekonomiska läget i världen idag så... 29/04 Jo då, Tomb Raider har betalat sig själv och lite till, problemet för SE är alla skitspel från deras japanska delar som floppar totalt och kostar massvis att utveckla. Ganska ironiskt att man sparkar folk från de delarna av företaget som faktiskt levere... 29/04 Gnälldags, och jag är inte förvånad, snacka om att förstöra. Tom Raider: Cut Scene Press X Edition Hitman: Cut Scene edition: Easy mode or tip your hat Sleeping dogs: Gta klon utan känsla, styrningen är helt off Men verkar ha sålt som fan ändå, för höga... 29/04 Det här är ett typexempel varför japanska IT-företag har gått åt helvete generellt. Sony har upprättat sig de senaste åren men många av de gamla trotjänarna har gått käpprätt åt helvete. Som många tidigare redan sagt: det är inte de europeiska utvecklar... 29/04 Exakt o plus de japanska cheferna. 29/04 För bra för att vara sant om hon och resten av casten från ff13 skulle försvinna för evigt 29/04 Att döma utav bilden så är visst Snow bland de som fått gå 29/04
Skicka en rättelse