Många spelare är förbannade och besvikna på hur #Gearbox software betedde sig kring lanseringen av #Aliens: Colonial Marines. Nu har advokatfirman Edelson LLC och målsägande Damion Perrine lämnat in en så kallad class action lawsuit – en grupptalan för alla spelare som förbokade spelet eller köpte det på releasedagen.

Stämningen hävdar att Gearbox och #Sega har bedrivit falsk marknadsföring när de visat demonstrationer på tillställningar som PAX och E3, eftersom det senare visat sig att dessa inte varit representativa för det färdiga spelet. Gearbox-grundaren Randy Pitchford kallade dem för "riktig gameplay" trots att de bland annat innehöll bättre grafik och AI och än i spelet som lanserades.

Eftersom speljournalister hade embargo samma dag som Colonial Marines släpptes, och alltså inte kunde rapportera om problemen innan spelet fanns ute i butik, menar Edelson att det inte fanns något sätt för de som förbokat eller köpte tidigt att veta just hur stora skillnaderna var mellan demonstrationerna och verkligheten. Därför vill de att dessa köpare ska bli kompenserade.

– Vi tycker inte att spelindustrin är annorlunda mot någon annan som hanterar kunder. Om företag som Sega och Gearbox lovar en sak men levererar en annan borde de hållas ansvariga för det beslutet, säger Ben Thomassen från Edelson till Polygon.

Håller med dig, förutom att det är "deras eget fel". Det är ju Sega som släppte produkten och dom som är ansvariga, skulden måste ligga på den som lurar, inte den som blir lurad. Även om många gamers måste bli mycket mer kritiska och ge fan i att förhan... 12/05 Trailern var väl ute långt innan spelet släpptes? Om man ser en gameplay trailer innan spelet släppts så får man faktiskt ta den med en nypa salt. Om det första man gör är att förbeställa en ofärdig produkt som man inte vet någonting om så får man skyll... 12/05 Att spelet inte skulle bli så bra som förväntat (d.v.s. en flopp) är inte det samma som att gå ut att säga att ett spel är på ett sätt.. men sedan visar sig vara något helt annat. vad gällande kompensation för detta borde dock inte sträcka sig mer än... 02/05 Ditt scenario skiljer sig inte. Biofilmen går att se. Spelet går att spela. Bilen går att köra. Men man blev lovad nåt helt annat och det levererades inte, givetvis ska man ställas till svars för detta. Inte minst för att det snedvrider konkurrens och... 02/05 Japp om dom forsätter som dom gör... 02/05 Bra fråga. Men prova att applicera det på en bil istället. Okej, det kanske är lite extremt men lek med tanken. Du förbokar en bil efter att ha fått en försäkran från bilförsäljaren om alla funktioner som ska ingå i bilen. Vid leverans får du något helt... 01/05 man undra ibland hur gamla majoriteten av gamers är...tänk längre än näsan räcker när det kommer till konsekvensen av denna lilla stämning.... som förtydligande så tycker även jag att gearbox spelade "dirty".. 01/05 5/5 av FZ. never forget. 01/05 Ja vad bra, äntligen, kanske lite naivt att hoppas, men jag hoppas det här gör att vi slipper att sånt här händer lika ofta i framtiden. Det vill säga, om Sega/GB förlorar i rätten, men konstigt om inte. 01/05 Så de som dissar det hela, applicera detta på en biofilm. World War Z är på väg... Man förbokar biljetter till visningen och har sett trailerna. Sen visar det sig vara ett amatörmässigt skolprojekt i P12-klassen istället som inte alls motsvarar vad man... 01/05
Skicka en rättelse