#Sony:s kommande Playstation 4 har en funktion på handkontrollen som innebär att man kan dela med sig av det man gör med maskinen. Till exempel ska man kunna ladda upp filmer från sina äventyr på sociala medier, så att polarna kan se hur cool man är. Men det är inte alltid det är önskvärt med sådana funktioner.

– Det finns delar av ett spel som utvecklarna inte vill att folk ska se, förklarar Sonys Shuhei Yoshida i en intervju med japanska sajten 4Gamer som Edge har översatt.

– Till exempel på Vita så kan utvecklare ställa in så att vissa scener i spelet inte går att ta bilder på, och Share-funktionen kommer ha en liknande funktion. Till exempel vill de kanske inte att sista bossfajten ska spridas i ett filmklipp.

Förutom denna funktion för share-knappen så berör intervjun reflektioner kring spelbranschen i allmänhet och förklarar varför Playstation 4 i första hand är en maskin att spela spel på. Läsa hela artikeln här.

många spelar redan nu in det de spelar och kommenterar det och skickar ut det på tuben.. Jag tycker inte alls det är konstigt att de vill göra sådana funktioner mer lättillgängligt. Och som sagt tidigare är det här nog inget man kommer tvingas in i, uta... 08/05 Nu tror jag du förväxlar detta lite med kassa FB-spel. Mitt intryck är att det handlar om att dela screenshots/video. Dessutom finns ju redan funktionen att dela ut achievements till FB (iaf på Xboxen), och detta sker då helt automatiskt utan att du beh... 08/05 Det är inte det som oroar mig....grejen den att jag vill inte få upp en ruta som säger att spelet tycker att jag ska lägga detta på FB... bara för att den tror att mina vänner vill veta denna otroliga bedrift att jag har hittat en blomma med spygröna... 07/05 Någon oro är det ju inte men om man har typ 100 friends på sitt konto så lär det nog vara ett antal som vill dela med av sina ointressanta händelser vilket ju kan bli lite irriterande, fast man vet ju inte än allt vad som kan göras med sharefunktionen... 07/05 Såvida man inte lider av något tvångssyndrom som tvingar en av trycka på shareknappar så ser jag inget problem med en shareknapp. :) Varför denna oro? 07/05 jaha det var det värsta.. ska alltså de som gör spelen styra över själva hårdvaran och bestämma massor med saker om vad man kan göra i spelet å inte.. ja har då aldrig! 06/05 Håller med till fullo... hoppas på att man som användare ska kunna stänga av skiten. Om det är så illa att en del saker blir auto uppladdat så är det bojkott som gäller, om man inte kan strunta i att ha den kopplad till nätet. 06/05 Nej det är sant, men man förmodar att share knappen lär användas till att dela med sig av videos och resultatbilder medmera till facebook och ps 4 vänner, något som man gärna vill slippa få. Fast för dom som gillar sånt så det ju kul för dom , man bör... 06/05 då spelar jag väl in med mitt capturecard och lägger upp iaf.. korkad motivering av sony imo. Första spiken i kistan för mig när det gäller ps4, hatar restriktioner. Störst valfrihet kommer avgöra vilken konsoll det blir för mig denna gång så detta va... 06/05 PC vinner igen. 06/05
Skicka en rättelse