Electronic Arts och Disney har kommit överens om göra spel tillsammans. Må kraften vara med dem.

Det har viskats önskningar bland kommentarerna att #Dice skulle göra ett nytt spel i #Battlefront-serien. Nu verkar det som vi är ett steg närmare något sådant. Idag blev det nämligen officiellt att #Electronic Arts ska hjälpa #Disney att göra spel på Star Wars-licensen.

Våra svenska landsmän på #Dice är dock inte de enda som ska ge oss en rad nya Star Wars-spel, utan #Dead Space-utvecklaren #Visceral och #Mass Effect-skaparna #Bioware kommer alla göra nya spel på licensen.

Karl-Magnus Troedsson som är general manager för #Dice Twittrade följande om affären.

– Ett Star Wars-spel utvecklat av DICE... Oh, vilka möjligheter! Spännande Tider!

Och jag tror många stämmer in i Troedssons uttalande om att det kommer bli spännande tider. Tre utvecklare med en redan stark portfolio ska ta sig an den kanske största filmlicensen som finns just nu. Du, liksom jag, sitter säkert nu och gör en önskelista i huvudet över spel som borde få se dagens ljus.

Mer information om titlar under utveckling kommer att tillkännages inom de kommande månaderna, och vi får väl hoppas att någon av dessa utvecklare kommer ta hand om #Star Wars 1313.

Tack till Thane, Biggles för detta #nyhetstips!
5 år och 6 månader senare så har licensen förvaltats mycket väl. Electronic Arts är en klippa... 31/10 Inte visste jag att det var APRIL, jävla skämt! Daise, Raise, Flaise Arbeit macht frei! 12/05 Är försiktigt förhoppnignsfull. Visst EA har skamfilat rykte, bitvis väldigt välförtjänt, men de har tillsammans med sina studios även producerat både en hel del bra spel men inte minst spel som säljer dråsvis. Att en stor utgivare som EA fick licencer... 11/05 Ja man uppfattar saker annorlunda, håller dock med dig angående BF3, den singlecampanjen kändes fattig o opersonlig jämfört med bad company, vad jag fick ur den lilla gameplayen ur kommande spelet var att de verkar lite personligare med karaktärerna ige... 11/05 Personligen så upplever jag att BF3/BF4 är extremt långt från att ens vara i närheten av Bad Company 2. 11/05 ? vad vi fick se av BF4 hittills så verkar det vara i bad company stuck.. 11/05 Finns redan liknande: http://starwars.com/watch/star-wars-pinball-fett-trailer.html 10/05 Troligtvis därför att Mass Effect triologin är mycket större än KOTOR och räknas som spelvärldens motsvarighet till The STAR WARS saga.. Sen måste jag påpeka, att det är inte DICE som står för nya spel, utan det är BioWare som kommer ta DICE till sin... 10/05 Battlefield 2143 fast med Starwars inriktning så det blir som Battlefront.. JA TACK!!! 10/05 http://cdn.epicski.com/a/a0/a0560b4d_NotSureIfSerious.jpg http://sv.wikipedia.org/wiki/Visceral_Games 09/05
Skicka en rättelse