Från skaparna av Eternal Darkness kommer Shadow of the Eternals. Nu har insamlingskampanjen startat.

Det kom som en blixt från klar himmel. För några dagar sedan avslöjade vi att skaparna bakom Gamecube-klassikern #Eternal Darkness: Sanity's Requiem ämnar utveckla #Shadow of the Eternals, ett spel i samma anda som den skräckslagna 2002-titeln.

Men de behöver din hjälp. För att det tolv episoder långa spelet, som spänner över 2500 år, ska bli verklighet behöver kanadensiska #Precursor Games samla ihop 1,5 miljoner dollar (drygt 9,7 miljoner kronor). Kampanjen har nyss startat på den officiella sajten och i skrivande stund har man samlat ihop 80 000 dollar (520 000 kronor). 30 dagar återstår.

Första episoden planerar att släppas under tredje kvartalet 2014 till pc och Wii U. Undertill hittar du kampanjvideon och en teaser.

Kampanjvideo

Teaser
[video=14179]

Jag hade tagit de länkarna på mer allvar om inte Kotaku hade publicerat dem - det är en skitsajt. Vem vet om alla deras källor bara är bittra f.d. anställda som vill hämnas på Dyack? Visst kan det vara sant, men det kan lika gärna vara falskt. Kotaku... 08/05 Mycket bra länkar. Han får inte en spänn av mig iaf. 08/05 Dennis Dyack, en av huvudmännen bakom denna insamlingsdrive. Något du bör veta om mannen. En lång läsning, men skumläs iaf och du får veta en hel del om en riktigt obehaglig typ. Litar du på honom? Källa: http://kotaku.com/5955223/what-went-wrong-with-s... 07/05 Eternal Darkness var ett praktexempel på ett spel som var filmiskt och detaljerat, men inte ett dugg kul att spela. När man hör Dyack prata på IGN så förstår man var hans fokus ligger - på att göra världen trovärdig och inlevelsefull. Inget av det de... 07/05 Moneygrab. Jag går inte på detta. Det här är från folket bakom Too Human. 07/05 Well, på deras FAQ står det att de ska ha ett sanity-system, men kommer det verkligen bli samma som i Eternal Darkness? Silicon Knights tog nämligen patent på den typen av Sanity-system... 07/05 Eternal Darkness är tvåa på favoritlistan så jag har redan gett dom lite pengar! Jag hoppas det lyckas, ser verkligen framemot att spela spelet om det blir av! Hoppas hoppas! 07/05 Jag lyssnar inte på hjärnan den här gången, utan på hjärtat. Kanske är jag dum i huvudet, men jag vill hemskt gärna att det här ska bli bra. 07/05 Tror denna kommer misslyckas, tvivlar starkt på att de kommer nå 1,5 miljoner dollar då väldigt många fortfarande inte har återfått förtroende för personen bakom detta projekt. Bara en sådan sak att de från början skrev att man inte skulle få tillbaks... 07/05 Jojo, klart det har sin anledning på så sätt, men det känns fortfarande iffy. Finns andra alternativ för resten av Europa för crowdfunding, även om man självklart gärna vill ha just Kickstarter. 07/05
Skicka en rättelse