FZ vrider tillbaka klockan från 2013 till 2003. Välkommen till vår fullspäckade retrosommar.

Spelvärlden gillar att blicka framåt. Det har alltid varit så. Knappt har vi hunnit landa i en generation förrän allt handlar om "nextgen". Vi längtar halvt ihjäl oss efter somliga spel, men i samma stund vi håller det i handen eller trycker på start-knappen går en del av magin förlorad.

Men det gäller inte alla spel. En del fastnar. Lämnar avtryck. Berör. Ett fåtal ska komma att betyda något ett helt decennium efter att de släppts. Och just därför vrider FZ klockan tillbaka från 2013 till 2003. Till tiden då Playstation 2, Xbox, Gamecube och – givetvis – pc konkurrerade om spelarnas gunst.

Under fjorton fredagar i sommar kommer vi vända ut och in på fjorton titlar från 2003. Förhoppningsvis hittar vi några klassiker som åldrats likt fint vin. Förmodligen hittar vi sådana som inte klarat av att stå emot tidens tand (eller sand?). Redan klockan 16:00 idag berättar Johan Hallstan om #Call of Duty, spelgiganten som för bara tio år sedan var den kaxiga uppstickaren.

Vilka de andra spelen är? Du kan säkert räkna ut en del. Men jag hatar att förstöra överraskningar och säger därför: Det får du se.

Skicka en rättelse