B.J. Blazkowicz är tillbaka för att sparka tillbaks nazisterna till det hål de kom ifrån.

Förhandstittarna börjar ploppa upp på internet likt små trögt växande svampar och vi har i vanlig ordning gjort vårt yttersta för att ge dig den senaste informationen om spelet. Precis som vi lovade.

I svenska #MachineGames #Wolfenstein: The New Order vaknar mannen med namnet som ger nostalgiska rysningar längs ryggraden, B.J. Blazkowicz upp på en mentalinstutition i London under 60-talet. Det är en alternativ värld där nazisterna vann andra världskriget och nu styr världen med en järnhand.

– Vi kollade på vad vi tyckte var kärnan. De superintensiva snabba striderna är en del av det. Men även äventyrsbiten var en del av i alla fall #Wolfenstein 3D, berättar Andreas Öjerfors, Senior Gameplay Designer på #MacineGames.

Chris Watters, som gjorde förhandstitten för Gamespot beskrev vapnen i spelet som tunga och fräcka, vilket får ses som ett bra tecken för ett spel baserat på #Wolfenstein, som hade stort fokus på vapen – och hundmat. Och man kan naturligtvis köra ett vapen i varsin hand, i sann action-anda. Detta gäller även raketgevär och alla dina förväntningar om att det kommer bli stillsamt äventyr borde nu vara krossade under en gigantisk mechs fötter. När vi ändå är kvar vid gameplay, så finns det ingen speciell mekanik för att ta skydd, utan det är gamla hederliga "ducka & titta fram"-tekniken som gäller. Men man kan i alla fall glida fram till ett skydd. Annat nytt är att man kan luta sig åt olika håll, bland annat under bilar och skjuta nazisterna underifrån en bil.

– En av delarna var som skräddarsydd för oss – kraftulla vapen, säger Matthies och skrattar.

Även fast vår och Blazkowicz tid tillsammans börjar i London, kommer vi få ta del av andra miljöer som berg i Polen och katakomber i Berlin. Diverse fordon kommer kunna användas, som bilar och mechs.

#Wolfenstein: The New Order innehåller inget flerspelarläge, utan #MachineGames går helthjärtat in för att göra singelplayer-upplevelsen så bra som möjligt. Om det kommer leva upp till arvet efter #Wolfenstein 3D får vi reda på i slutet av året. Men det verkar onekligen som om det är dags att öva på reflexerna för att få de där jäkla nazisterna att sluta vara dumma.

Om du istället vill se förhandstitten från Gamespot, så är det bara att luta dig tillbaka och klicka på "Play".

Skicka en rättelse