När den senaste #Diablo III-patchen nyligen gick live på servrarna dröjde det inte länge förrän folk insåg att något var fel. Skrupelfria spelare med öga för guld hittade en bugg för att stilla sitt begär, varpå spelet plötsligt fick väldigt många miljardärer. Eftersom ekonomin i Diablo III kretsar kring två system för auktioner, varav ett använder riktiga pengar, så kan man milt uttryckt säga att det här är ett problem.

#Blizzard har plockat ned båda auktionshusen medan de reder ut situationen. Fuskarna kommer straffas, men det blir inte tal om någon roll back – det vill säga att servrarna återställs till tillståndet de befann sig i innan patchen. Community Manager Lylirra kommenterar beslutet:

– Vi vet att vissa av er inte håller med, men vi känner att en roll back skulle påverka communityn ännu mer eftersom det skulle bli en märkbar downtime samtidigt som att många ärliga spelare skulle förlora allt de gjort sedan patch 1.0.8 släpptes.

Obekräftade rykten gör gällande att en spelare har samlat på sig den blygsamma summan 371 000 miljarder.

Tack till Sviskon för detta #nyhetstips!
tycker inte jag...jag tycker dom gjorde bort sig redan vid släppet. kommer aldrig köpa något mer av dom. finns andra spel jag kan lira :) 13/05 Nå, med en viss självkontroll så är allt möjligt. 12/05 Japp, det stämmer, men motivationen att grinda för feta grejjer när du är några klick bort från att äga dom sjunker ju... 11/05 http://venturebeat.files.wordpress.com/2013/05/diablo-3-gold-dupe-371-trillion.jpg Skön kille 10/05 ...så var vi där igen. Läs min och redrums konversation en bit upp. Auktionshusets existens påverkar alla droprates, så är det bara. Oavsett om man väljer att använda det eller ej, så är sannolikheten att man faktiskt hittar det man själv vill ha BETYDL... 10/05 Man behöver inte använda auktionshuset iofs. Det är frivilligt. 10/05 Jag tror ingen expansion i världen kan rädda D3. Hela konceptet är förstört från början. När nån på Blizzard för första gången sa "Jag vet, vi slänger in ett auktionshus!" så gick Diablo 3 åt helvete och inget kan rädda de nu. 10/05 Jepp. Tycker det borde vara dags för expansion snart. Börjar bli sugen på det igen men då vill jag se en ny klass och nytt innehåll också. 10/05 japp, det är oftast därför den enda delen av vissa forum som är positiva är mod forum. För där vistas nästan bara folk som gillar och stöder utveckling av saker till ett spel man tycker bra om. 10/05 Tydligen många fler som spelar detta fortfarande än va jag trodde, besvikna spelare är väll mer högljuda än nöjda antar jag. 10/05
Skicka en rättelse