Phil Harrisons jobb som ansvarig för #Sonys förstapartstitlar har visserligen blivit bra mycket lättare på senare tid då en rad spel ser ut att kunna leverera. Det finns dock fortfarande ett tag frågetecken som behöver rätas ut, vilket 1up försökte göra i en intervju med den långa britten. Intervjun går att se i sin helhet hos 1up, men redan här kan du läsa hans reaktion på det faktum att #Madden NFL 08 kommer flyta på i 60 FPS på Xbox 360 med Playstation 3-versionen får nöja sig med hälften.

[pause] Well, I can only point to our own sports studio [doing a] 1080p, 60 frames-per-second basketball game, but I'm afraid I have no idea. We're providing some tools and technologies from our worldwide studio's core technology groups to 3rd parties now, as well. You may remember something from GDC, we announced this thing called EDGE and that's now widely deployed within the 3rd party community, and that is clearly improving the developer's ability to maximize what the CELL processor does. Hopefully, that will assist folks like EA. It would concern me if the platform was incapable of doing it, but we've proven the platform is capable of doing it, so it's not a PlayStation 3 issue. I'm trying to be polite.

Det är inte bara Madden -08 utan alla EA´s sportspel -08 som jag ha förstått det iaf. Är säker på NCAA -08 och NHL -08 iaf. 02/08 Tack. 02/08 1) Det _är_ betydligt svårare att koda multitrådade applikationer, men vi blir allt bättre på det. 2) Ja, det kostar mera. Varför? Jo, därför att det tar längre tid att skriva sådan komplicerad kod som multitrådat är, jämfört med singeltrådat. 3) PS3:an... 02/08 Kort sammanfattning: Xbox360>PS3 @ Madden08 01/08 tycker det ser mer illa ut för EA som saknar kompetens. sen funkar ju tydligen spelet. 30fps dör man inte av precis. om det skulle ligga på 10fps kunde man påstå att det inte flyter, men 30fps? please men ja..60fps låter ju coolare än 30, så det är ju... 01/08 Ehm, jag är lite trött för att förstå just nu så kan någon vara snäll om sammanfatta detta snabbt? 01/08 Ok det kanske inte är en jättenyhet i sverige men detta ser ju RUSKIGT illa ut för Sony i staterna. Madden som är det sportspel som säljer absolut bäst i USA varje år måste bara fungera på PS3:an annars är det kört för Sony i staterna. Förra året sålde... 01/08 Det är faktiskt inte så svårt att skriva kod i flera trådar. Däremot kostar det mera, och att Cell processorn är helt ny. Den är inte alls likadan som andra flerkärninga processorer. Det är nog mer där problemet ligger. Ingen vet hur man gör med CEll,... 01/08 Inte riktigt samma sak, att skriva program med flera trådar är ofantligt mkt svårare än att bara ha ett dåligt api eller vad det nu var som var problemet med ps2an. 01/08 -_- var ju samma med ps2an i början , att den var för svå. 01/08
Skicka en rättelse