För ett par dagar sedan rapporterade bland annat vi på FZ om ett inlägg på #Bizarre Creations där de själva skrev att de inte kunde implementera natt- och dag-versioner av alla banor på grund av att det helt enkelt inte skulle få plats på en DVD-skiva. Istället skulle de använda sig av det omtalade vädersystemet för att skapa olika utseenden och förutsättningar.

You won't see different times of day per city because this involves recreating all the textures again (one for day and one for night). Whilst this wasn't a problem for our dev team, it was a problem fitting all this data onto a single DVD. So we've worked around the problem by providing different lighting models per city.

Föga förvånande tog många i spelvärlden detta som en antydandan på att DVD-formatet kan komma att bli en begränsning för framtida Xbox 360-titlar. #Bizzare är dock inte en av dessa och för att understryka det har de nu skrivit ett inlägg på sin hemsida där de försvarar DVD-formatet och hävdar att utrymmet inte har varit någon som helst faktor när de designat spelet.

When we started designing PGR4 our primary goals were to create a great and unique experience over and above PGR3, to push the hardware as far as we could, and obviously to ensure that we give great value for money. DVD size is absolutely not a factor that we consider when designing our games... and PGR4 is no exception. DVD9 gives us more than we need to create a fabulous experience for you guys.

Men det var ju just det som hände? Man kan inte få plats med nattbanor och dagbanor. Detta skulle väl innebära att spelet vart större? T.ex. att köra på en nattbana med snöoväder? Tycker Microsoft borde klämt in HD-DVD:n i 360 Elite. Problemet ligger i... 02/09 Som sagt vad... större lagringskapacitet på skivorna bidrar nog inte till större spel. =/ Eller jo, om man räknar i byte. Men inte spelmässigt. 02/08 Enligt rykten så har man börjat ändra sig på MS angående att spel inte kan kräva HDD. Spel som kräver HDD sägs redan vara på g och kommer att förses med en etikett som säger "Hard Disk Drive Required"... Åtminstånde om man ska tro på XF's Källa (http://... 02/08 Microsoft skulle ju kunna updatera mjukvaran i DVDn eller något, så den kan läsa större skivor - eller sälja en ny DVD spelare för billigt pris. 02/08 Ja, mina tankar gick i de banorna också... Det är ju definitivt till 360ns nackdel jämfört med PS3, särskilt på några års sikt, att den har DVD som lagring för spelen. 02/08 Borde ju bara vara att skapa en textur i neutralt ljus och sedan ändra ljusets temperatur och styrka efter behov. Ungefär som att justera vitbalans och exponering på kameran. 02/08 Självklart är det Microsoft som läxat upp deras puppets :) 02/08 Samma här, men det är bara för att "vår" kära Simon stavat det Bizzare istället för Bizarre :) 02/08 klart man kan rendera texturer.. finns en del 4<>64 kb demos/intros där kådarna har knepat ihop 3d grejjer med renderade texturer applicerade på sig just pga att man inte kan lägga in sådant pga att demot/introt skulle bli för stort.. smart sätt att spa... 02/08 Ps2:ans "livstid": 7+ år Xboxens "livstid": 4 år Frågan är om 360 verkligen ska hålla så länge eller om vi komer få se nästa generation Microsoftkonsoll om två år? 02/08
Skicka en rättelse