Den nylanserade sidan för spelmotorn från Dice bekräftar att även mobilt stöd är planerat.

Trots att Frostbite inte verkar trivas på Wii U är det nu bekräftat att Dice:s spelmotor även ska användas till Electronic Arts mobila spel. På den nylanserade hemsidan för teknologin står följande:

– Frostbite-spel är under utveckling på nuvarande och framtida plattformar, inklusive mobila enheter.

Med tanke på att Unreal Engine har fungerat på smartphones i ett par år är det kanske inte världens största nyhet men ytterligare ett bevis på att Frostbite blivit en hörnpelare i EA:s interna spelutveckling.

Njaa... visste att EA inte har varit så givande på länge nu. Enda EA spelen som jag har köpt just nu är Alice: Madness Returns och Dante's Inferno. EDIT: Det är dem enda EA spelen jag äger till 360 dessutom vad jag vet. 15/05 Skojar du! iPhone 5 har senaste high tec grafik kortet nVidia Divix 2000 med en SSD på 2000 GB och en moderkort som kan läsa alien skepp och sensorer som kan ta din Puls och mäta din bodyfat + att den kan starta fan boy krig! 15/05 Fast nu var det ju inte indie jag pratade om utan etablerade utvecklare i Japan som satsar för fullt på Vitan. MAQL till exempel - och detta då trots konsolens urusla användarbas. Kom också ihåg att PSP inte sålde särskilt bra innan Monster Hunter kom.... 15/05 Jag tror de nya konsollerna kommer floppa pga priset. Kommer säkerligen sälja lika dåligt som Wii U. Ska bli intressant att se när EA helt plötsligt får panik och börjar porta allt till Wii U för att öka sin försäljning. 15/05 Så jag antar att allt det där snacket om att det inte funkar till wii u var bullshit dåra. Känns alltid lika roligt att se vilja hycklare dessa människor är egentligen. Ge mig Alice 3 nu snart sen är jag klar med er EA. LoL 15/05 Då borde den funka lika bra på Wii U. 15/05 Förutom det Drapan redan skrivit så har Sony storsatsat på att locka till sig en indiepublik, det är lättare att programmera till Vitan (detta påstående bygger på vad jag läst i intervjuer, kan vara BS), Sony har slopat avgifter och andra trösklar för... 15/05 Inte i Japan. Och även om man räknas worldwide så har Wii U sålt bättre än PS Vita. Och jag tror knappast att Sony subventionerat varenda spel som de japanska utvecklarna har på G. Soul Sacrifice kan jag tänka mig att Sony gick in och pröjsade lite för,... 15/05 Frostbite motorn ska tydligen driva allting nuförtiden ;) 15/05 Jag sitter här med ett leende och bara väntar på att Sony ska berätta vad de ska använda sitt nya patent för skivor; de skivor som låser sig permanent till en konsol. Begagnatmarknaden försvinner, spelen är lika dyra och PS4 går i graven. Finns ingen... 15/05
Skicka en rättelse