Utvecklarna varnar för konsekvenserna men i nästa uppdateringar vidgas vyerna i Moskvas tunnelbana.

Gårdagens nyhet om att synfältet är låst i #Metro: Last Light orsakade stort rabalder, med närmare hundra kommentarar gara här på FZ, och utvecklaren #4A Games väljer nu att förklara sig på spelets Steam-forum.

Vi är medetna om att communityt har efterfrågat ett FOV-reglage för Metro: Last Light. Tyvärr är detta inte så lätt att implementera som det kan verka.

Den främsta anledningen att ha ett fixerat synfält är på grund våra 3D-element, såsom klockan och vapenammunition, måste synas.

Utöver det är alla cut-scenes, cinematics och varenda animation som involverar Artyoms händer - neutrala vapen-animationer, omladdningar, stegklättring, närstrider, osv - skapade för ett visst låst synfält.

Att ändra FOV kommer förstöra alla cut-scenes och animationer - du skulle se inuti Artyoms händer, eller så skulle de se ut att flyta i luften framför dig. Eller värre.

Vidare berättar 4A Games att de försökt att i alla fall ha tre stycken fördefinierade inställningar men att göra om alla animationer och justera gränssnittet skulle vara för tidskrävande. Trots denna harang om nackdelarna undersöker de olika lösningar på problemet och kommer redan i nästa uppdatering, som förväntas om några dagar, att öppna för möjlighet att ändra FOV i konfigurationsfilerna.

– Du har blivit varnad, avslutar de inlägget med.

Jag brukar vanligtvis klaga på foven i spel men att folk gnäller på den defaulta i metro har jag svårt att se. Alltid bra att kunna justera dock men deras vapen modeller är inte uppskalade och det känns inte som att lira 50 fov i mw2 på en pc, där har... 17/05 Jag sätter inte betyg på ett spel hur det ser ut, utan mer på hur gameplay, och kanske story. Så om spelet är låst i 640x480, men gameplay är bra, så är spelet bra. Hade inte tyckt spelet var bättre om man hade fått ha högre upplösning. Har inte ens tän... 16/05 Eh, jo? Hade du resonerat på samma sätt om spelet inte lät dig ändra upplösning utan var låst till 640x480? Självklart är möjligheten att ändra inställningar något som gör spelet bättre. 16/05 Vad alla är kinkiga att ha datorstol/soffa. Varför inte köpa en träpall och sitta på? Du ska ju ändå bara sitta ner :) U get my point? 16/05 Visst suger det att inte kunna ändra fov, men enligt mig är det ingen dealbreaker. Är spelet bra är spelet bra, att kunna ändra fov gör inte spelet bättre. 16/05 FOV ändra jag aldrig jag bry mej inte alls om FOV överhuvudtaget. spela spelet med standaden så.. 15/05 För att det är: 1. En princip sak. 2. Det finns folk (inklusive mig själv) som får huvudvärk, blir matta eller till och med illamående av låg FoV. Tycker nog inte att ordet "kinkiga" passar in så bra, har själv längtat efter Last Light men klarar inte... 15/05 För att det är vetenskapligt bevisat att du kan få ont i ögonen, huvudet. Överbelastning för att ögat är van vid att se mer än den fårgöra. Du skulle aldrig köpa en träpall som datorstol right? Du vill ha hlg komfort och mindre ryggont. 15/05 Jag köper på Steam rea istället för att kompensera för ranger mode som dlc. 15/05 Sitter på en 24 tums ungefär en halvmeter eller lite mer ifrån skärmen. Jag brukade inte störa mig på FOV innan jag upptäckte inställningar i spel och prövade, och vilken jävla skillnad det är. 15/05
Skicka en rättelse