Nvidia släpper sin bärbara Shield i juni. Lär dig mer om konsolen med hjälp av en ny film.

#Nvidia avslöjar att de släpper sin bärbara konsol i juni. Det som tidigare gick under namnet Project Shield kommer officiellt heta Nvidia Shield. Den amerikanska grafikkortsjätten har också släppt en film där de berättar mer om vad som döljer sig under huven på den slutgiltiga versionen av den Android-baserade konsolen.

Den fem tum stora skärmen har 1080-upplösning. Inuti konsolen finns en Tegra 4 quad core-processor, 4 GB RAM, 16 GB hårddiskutrymme och stöd för WiFi och BlueTooth.

Två spel medföljer maskinen: #Sonic the Hedgehog 4: Episode 2 och #Expendable: Rearmed. Du kommer också kunna streama dina pc-titlar till den och således inta vågrätt position i soffan när du avnjuter favoritspelen.

Priset är satt till 350 dollar, något som fått en del att höja på ögonbrynen. Återstår att se vad Shield kostar när den släpps här.

+moms, import, frakt, kassettskatt (på lagring#!#!) osv vilket brukar resultera i att 1 dollar blir 10 spänn på den svenska produkten, även om valutakursen är annan. Exempel: Iphone 5 obunden 64GB Apple store SE: 7995:- Apple store US: $849 Hade man hål... 16/05 Jo, sant. Men eftersom momsen varierar mellan staterna anges alltid priset utan moms. Sen har du tull och en slant till återförsäljare och transport oxå. Så räkna inte med att den kostar 2345kr på el-giganten. Snarare 3500kr. 16/05 Den skulle jag kunna tänka mig att ha på resor, om jag kan streama pc spel. Om det annars bara är androidspel, då håller jag mig till min sega platta. 16/05 Hehe det var lääänge sen dollarn låg på minst 10 kr ;) 6.70 kr ligger dollarn på idag enligt valuta.se :) 16/05 5 tumsskärm... pfft! Det har ju för fan min mobil... Och jag spelar nog hellre på den än på den här. 15/05 Gillar Nvidia men det här är en sån där sak jag verkligen har noll behov av. Tack, men nej tack. 15/05 Att streama från datorn, till en server, till konsolen via 3g - dvs. pc spel vart som helst. Där snackar vi! 15/05 Den ser lite tuff ut, men jag skulle inte vilja spela på en 5-tumsskärm. De kan lika gärna lansera den utan skärm och dra ned priset. (Jag vet, en skärm behövs ju naturligtvis om man ska spela när man t ex. åker tåg, eller är någon annanstans där TV sak... 15/05 Det är ju androidspel du spelar på den. :) Som jag förstår det ska det vara 720p skärm (inte 1080p), 2gb ram (inte 4gb). Var väl någon på fz som blandat vodka i morgonkaffet skulle jag tro. 15/05 Förstår inte hur man inte kan förstå soffans skönhet. Vore jag med i expedition robinson skulle jag välja att ta med mig soffan som mitt endaste föremål. 15/05
Skicka en rättelse