För att locka till sig fler talanger till de framtida Star Wars-projekten öppnar Dice och EA nytt kontor i Los Angeles.

#EA och #Dice öppnar ett nytt Los Angeles-kontor, rapporterar Wall Street Journal. Den svenska storstudion, som främst är känd för Battlefield-serien, kommer bli en viktig pusselbit i att utveckla framtida Star Wars-spel. Det nya kontoret blir ett verktyg för att rekrytera ny personal, berättar Karl-Magnus Troedsson. Av allt att döma: från den argaste konkurrenten.

– Det finns extremt många talanger där som vi vill ta en del av. Det är ingen hemlighet att vår största konkurrent håller till i trakterna.

Både #Treyarch och #Infinity Ward är baserade i Kalifornien. Och det är heller ingen hemlighet att deras Call of Duty säljer bättre än Battlefield.

Vad satsningen kostar vet vi inte, men det nya kontoret är en "betydande investering". Målet är att 60 nya anställda ska ansluta under 2013. Dice hoppas att den färska Star Wars-licensen ska locka till sig ambitiösa talanger.

– Folk stod upp och jublade när jag avslöjade att vi skulle få jobba med Star Wars. För mig är det en pojkdröm som blir sann, avslutar Troedsson.

When you see it... ------ DIC|E| L.|A| ------ 17/05 Företag skattas högre i USA än i Sverige. För övrigt hade DICE en studio i Kanada om jag mins rätt, men den lades ned. 16/05 Securion successful troll is successful. Skulle jag nog tro. :) 16/05 Jag är så trött att man blir direkt stämplad som rasist om man ens nämner invandring eller migrationspolitiken? Sverige är så sjukt PK, så det är skrämmande. I alla andra länder i Europa, t.om länder som är "sämre" än Sverige när det gäller jämlikhet... 16/05 Mer frågor än antaganden, men visst du har delvis rätt. Men jag undrar om informationen kommer från en pålitlig källa, eller från någon sida med tveksamt innehåll? Men så länge vi inte vet varifrån är det svårt att säga. Dock så kommenterade jag ju det... 15/05 Det där var en massa antaganden om hans karaktär och väldigt lite av vad han faktiskt skrev. 15/05 Ahh yes, oberoende media som visar den riktiga sanningen sanningen, en ridå har dragits för våra ögon, och invandringen är det största problemet? Vilken sida fick du tag i denna helt oberoende information? Flashback? Info14, sverigedemokraterna.se/? Din... 15/05 Haha, SD kuriren eller? Om det stämmer vill jag ha källa på det tack. Jag tycker det låter rätt osanolikt att dom tar 300 miljoner från skolan och lägger på invandringen. Kan du inte utveckla lite och berätta vad det stod mer i artikeln? 15/05 Jaså... Och vad drömde du sen? 15/05 Stort sett så stod det ja, ca 250 miljoner från ena fonden och 300 miljoner från den andra, jag ska försöka hitta dokumentet jag läste, vet inte om det finns kvar med tanke på att det var lite wikileaks-aktigt på sidan jag läste. Jag föreslår att du bör... 15/05
Skicka en rättelse