Systemet för att skapa omsättning i begagnatmarknaden försvinner.

Begagnatmarknaden har länge varit en nagel i ögat för spelutgivarna, varför bland annat #Electronic Arts införde Online Pass, ett system som kräver att varje ny spelägare är tvungen att betala för att kunna spela online. Det fick såklart kritik från spelarna och efter ett par år väljer nu EA att skrota konceptet.

– Ja, vi slutar med Online Pass, inga av våra nya spel kommer att inkludera den spärren, säger kommunikationschefen John Reseburg till Gamesbeat.

Kanske har den ökade viljan att betala för extramaterial i form av DLC, som också är knutet till ditt konto, gjort systemet överflödigt. Det är i alla fall vägen EA nu väljer att gå istället, sammanfattat i följande citat.

– Vi är dedikerade till att skapa nytt innehåll och funktioner som höjer spelupplevelsen långt efter den första dag du börjar spela.

Kors i taket EA, eller har du kommit på en annan lömsk plan istället för att tjäna lite mera $$$ på spelarnas bekostnad. 16/05 Jag anar ugglor i mossen... 16/05 Så sant, så sant. Det finns inte rum för integritet i deras värld. Duktiga corporate zombies som springer chefens ärende. Samma jävla gäng som tror att deras status och respekt sitter i att bära kostym. Casual Friday för dem innebär att man tar av sig... 16/05 Det är tur att vi har dig som är intelligent och kan förklara för den idiotiska pöbeln hur saker och ting egentligen ligger till. ;) 16/05 Med andra ord: "Det är så otroligt lönsamt att ta bort en del av det färdiga spelet och sedan sälja det till er igen så vi kommer att satsa ännu mer på detta." 16/05 Har inget problem med online pass, day-one dlc eller EA. Däremot ogillar jag Maxis som släppte det trasigaste spelet ever. Det är fortfarande ospelbart efter några månader, gav det ett nytt försök förra veckan men upptäckte lika snabbt att dom inte fixa... 16/05 För slutar dom hjälpa med vapen och nu detta O_o. m-m-men det är ju underbart :D! 16/05 Det roliga är att det är så här man kommunicerar i Amerikanska bolag. Ända ner till interna låga chefspositioner. Om man ska jobba många år i ett sådant bolag så måste man lära sig koppla på sitt filter och sitt pansar när man går till jobbet där man... 16/05 Istället kommer Offline pass!! ? :) 16/05 Alltså, hur mycket jävla floskler kan de leverera innan hela jorden imploderar? "– Vi är dedikerade till att skapa nytt innehåll och funktioner som höjer spelupplevelsen långt efter den första dag du börjar spela." Även om det är mer eller mindre direkt... 16/05
Skicka en rättelse