Nästa Xbox kommer heta Xbox Now! och ha en speciabyggd grafikprocessor från Microsoft, IBM och AMD. Åtminstone om vi ska tro de senaste ryktena.

Imorgon kommer #Microsoft till sist att avtäcka nästa generations Xbox. Nu pekar nya rykten på att konsolen blir ännu kraftfullare än vad vi anat och att den kommer heta Xbox Now! Det är på forumet 360 Crunch följande berättas:

  • Namnet, eller åtminstone namnet på nya Live-tjänsten, blir Xbox Now!

  • Hela tolv gigabyte high-speed RAM ska klämmas in, tidigare har det sagts vara åtta.

  • I grafikprocessorn finns fyra gigabyte GDDR5 och på den specialbyggda åttakärninga CPU:n finns åtta gigabyte GDDR5.

  • Grafikprocessorn är den första GCN 2.0 GPU:n som producerats, och har designats av ett specialteam från Microsoft, #IBM och #AMD.

  • IBM kommer under morgondagen berätta mer om grafikprocessorns kapacitet. Det sägs att den är 4.9 teraflops stor.

Den nederländska journalisten Jan Meijroos säger att journalister kommer få prova på spelen själva under morgondagens avtäckning. Något som i så fall skulle vara ett "slag i ansiktet" på #Sony, som under sin Playstation 4-avtäckning bara nöjde sig med att visa handkontrollen och filmer.

FZ kommer givetvis hårdbevaka hela eventet via bland annat en live-stream och tung nyhetstäckning.

Tack till Real för detta #nyhetstips!
"Ett slag i ansiktet på Sony" LOL :D FZ check your facts angående specs... 24/05 Har du hängt med i svängarna öht? Jag skrev ju att det är AMD som står för processorn. Det är ingen jävla PowerPC. 22/05 Nu är frågan hur du ska ta dig ur denna. Om du ska säga att IBM bara är med och utvecklar CPU:n med AMD och Microsoft eller om du säger att AMD tillverkar den på licens av IBM. Vilka var det som står bakom PowerPC arkitekturen nu igen? 22/05 http://i.imgur.com/PBrLOtc.jpg 21/05 Jaså? Man kan alltså inte göra dessa 8gb bättre då? Måste man utöka till 12, 13, 14 - 32...? Tänk vad 8 gb ddr5 kan göra i spel. Behöver vi mer så vettifan vart spel är påväg. Tycker inte spel borde vara mer krävande. 21/05 PS4ans grafikdel ligger på 1.84 Tflop skulle xboxen ha 4.9 , så skulle den kosta en satans bit mer. 4.9 är mer än något enkärnigt grafikkort har idag. grafikkorten som ligger i närheten kostar flertalet gånger mer än vad hela konsollen kommer kosta. Des... 21/05 Därför att utvecklarna vet att om de spenderar tid och pengar på någonting i ett konsol-spel så fungerar det för alla. I PC-spel finns det ju en gräns för hur mycket jobb och tid man orkar lägga på något som bara en liten del av spelarna kan utnyttja.... 21/05 Att tänka på då är att det sitter "gammal" hårdvara i de nya konsolerna, om high-end produkterna i dagens datorer inte använder den mängden i "o-optimerade" spel, Varför skulle konsolerna då göra det? 21/05 Jag tror att man får koda mycket dåligt för att behöva mer än de 8GB PS4 erbjuder...och sannolikt så kommer spelutvecklarna koda så att det fungerar bra för både PS4 och Xbox Now! för att minska utvecklingskostnader. Så jag ser inte poängen med att göra... 21/05 No shit. Klart att den länken skulle komma. Hur som helst var min poäng med Bill Gates citat att just nu duger 8 gb gott och väl och att "gnälla" på att inga spel kräver 12 gb idagsläget och att det därför är helt ointressant är ju ganska korkat. 12 gb... 21/05
Skicka en rättelse