Legendaren Peter Molyneux menar att Xbox 360 är vinnaren av den här konsolgenerationen – men oroar sig för framtiden.

Enligt legendaren Peter Molyneux är Xbox 360 vinnaren av förra konsolgenerationen. Men han oroar sig för Xbox-framtiden och konkurrensen från pc, smartphones och surfplattor – snarare än Wii U och Playstation 4.

– Fast det är spännande, så är det inte i närheten av lika spännande som när Xbox 360 exploderade in på spelscenen för sju år sedan. Då representerade 360-konsolen ett stort steg framåt för gaming, med högre prestanda och ett fantastiskt multiplayer-stöd. Gamers och spelmakare var med rätta upprymda. Nu är det dags igen, men världen är förändrad, berättar Molyneux för BBC.

Spelgurun menar att surfplattor, smartphones och pc:s uppdaterar sin hårdvara "nästintill veckovis". Och längre fram väntar Steam Box. Hur ska #Microsoft rättfärdiga en ny konsol? Kan den rätta vägen vara att göra en multimedia-konsol?

– Konkurrenterna är inte längre #Sony och #Nintendo, utan snarare #Apple, #Google och #Samsung, menar Molyneux.

Du har helt rätt, det är så mycket bättre att försöka bedöma vem som "vunnit" generationen genom helt och hållet subjektiva åsikter i en diskussion som aldrig kommer att leda till något konstruktivt och att dessutom göra detta utan några som helst krite... 22/05 jepp, killen lever i princip på 15 år gamla meriter 22/05 Aha, nu fattar jag, men även om han var det då så verkar han ju inte vara särskilt intressant att lyssna på nu för tiden. 21/05 I will, ska nu se om något imponerar mig. Inget av spelen han varit med å gjort iaf. 21/05 du få allt gå längre tillbaka i tiden för att få reda på varför han är legendarisk....med all rätta... 21/05 Molyneux legendaren? Exakt vad är det som är legendariskt med honom? Var det han som påstod att kinect var framtiden? Var det han som gjorde fable? 21/05 Molyneux verkar ju dock vara på den linjen att spelglädje erhålles genom ren innovation, inte bara mjukvaran utan också nya funktioner i hårdvara + extras. Personligen är det inte det som är spelglädje för mig, men alla är ju olika. 21/05 Håller med. Tycker även att PS3 är den konsol som tveklöst gjort den mest intressanta resan från att komma ut som ett prestanda-monster, fullständigt dratta på ändan då den var så svår att programmera till, skärpa sig och börja fokusera på intressanta... 21/05 Är den bästa sprintern den som vinner mest prispengar eller den som är snabbast? 21/05 Försäljningsmässigt så var ju Wii den stora vinnaren. Den som däremot gav mest bang for the buck var enligt mig PS3. Den konsolen har verkligen haft allt. Bluray, massvis med bra exklusiva spel, gratis onlinespelande m.m. Xbox har mest varit en konsol... 21/05
Skicka en rättelse