#Microsoft har talat lite om kontrollmetoder och Xbox Live för sin nästa konsol Xbox One. Smart glass – möjligheten att använda surfplattor med Xbox 360, har kanske inte varit en särskilt framträdande funktion. Nu kommer den fungera bättre än förr, då funktionaliteten är inbyggd i konsolen redan från början.

Handkontrollen får en bättre D-pad och Kinect fortsätter med röst- och rörelseregistrering. Ett exempel på hur det kan fungera är att skrika på sina trupper för att ge dem order, och sedan rycka handkontrollen uppåt för att plocka upp sin sköld i spelet. Microsoft lovar att de här tre kontrollmetoderna – Kinect, handkontroll och Smart Glass, kommer fungera laggfritt.

Visionen för Xbox Live innefattar bland annat Skype för kommunikation och community-känsla genom att spela in och dela film direkt i konsolen. Med ny hårdvara kommer även nya möjligheter, och det kommer bli fler spelare samtidigt i onlinespel, och stora bestående världar kommer också vara möjligt.

Det är väl sagt att den ska känna igen hela familjen, men vem är det då som styr över fjärrkontrollen om alla sitter framför TVn? 23/05 Men då skulle alltså min sambo behöva be mig om att fixa saker med den, eller hur många röster kan den känna igen och vad hindrar den från att känna igen röster från folk som inte är i rummet (dator och tv med mer) Ja, eller bara som här, vi frågar stän... 22/05 Dom ser ju likadana ut dom nya också. 21/05 Den ska ju känna igen din röst... men visst: -Jag vill se Game of Thrones -Nä Jag vill se Hells Kitchen lär ju switcha kanaler som en galning... 21/05 Är det något Xboxen behövt så är det en bättre d-padda. Den till standard Xbox360-kontrollen är så gräsligt dålig att det är pinsamt att de ens tänkte på att släppa den. I övrigt föredrar jag Xbox360-paddan över PS3-paddan i alla fall eftersom man oftas... 21/05 Ursäkta om jag fattar fel, men med röststyrning.. borde inte ett vanligt samtal i soffan kunna leda till att man byter kanaler utan att vilja det? För att inte tala om själva tv:n "Klockan 22:00 på sexan" och liknande lär väl byta kanal? 21/05 Kinect är och kommer aldrig att vara intressant för mig, vill sitta bekvämt, tyst och stilla i soffan. 21/05 Microsoft/Xbox är inte ensamt spelindustrin. Andra gör bra grejer=PS4 och PC 21/05 Xbox 360 kontrollen är riktigt skön, men denna ser ännu skönare ut. Ska se om jag kan testa den, sen kanske det blir ett köp till min spelrigg. Räcker med 360 kontrollen, men vore ändå najs att ha en ännu skönare kontroll när man kör bilspel. Halkar lit... 21/05 Nej, men du verkar ha testat båda :) Använd ögonen vettja. Dualshock 4 ser betydligt skönare ut än tidigare generationer just för att designteamet har vågat röra på formerna och gjort kontrollen mer rejäl i omfång så att även spelare med lite större hän... 21/05
Skicka en rättelse