Marc Whitten berättar det som många säkerligen antog, det är vettigt att behålla sin 360.

Marc Whitten hos #Microsoft berättade för The Verge att Xbox One inte kommer att vara bakåtkompatibel med Xbox 360-spel. Detta beror på att den tekniska arkitekturen är såpass annorlunda.

– Systemet är baserad på en annorlunda kärnarkitektur, så ur det perspektivet fungerar inte bakåtkompatibilitet, berättar Whittens som är corporate vice president of Xbox Live.

Precis som med Playstation 4 kommer alltså Xbox One att endast fokusera på vad som komma skall. Du som tänkt pensionera denna generationens konsoler bör därför tänka över ditt beslut noga.

Man får helt enkelt hoppas att de gamla konsolerna håller ett tag då, om man vill fortsätta spela sina gamla spel. 22/05 Haha, inte ens bakåtkompatibel alltså. Från ett tekniskt perspektiv kanske jag inte är förvånad, men ännu en spik i kistan. Istället får man en konsol, som ser ut som en VCR från sent 70-tal, obligatoriskt inkopplad Kinect och utvecklingsbudget lagd mot... 22/05 Det finns en anledning varför konsol spel måste portas till PC och har oftast urdålig prestanda. Enda sättet en ny xbox skulle kunna var bakåtkompatibelt är att ha två uppsättningar hårdvara inuti, vilket skulle göra konsolen onödigt stor och klumping... 22/05 Det värsta med detta är nästan att Xbox 360'n hade mycket dålig hållbarhet. Särskilt de första generationerna av hårdvaran, men de körde på med sina ruttna X-clamps på dom nyaste modellerna också. Om man inte bryr sig om bakåtkompatibilitet kommer samtl... 22/05 Ingen fara. Tänkte köra på PS4 denna gång istället 21/05 den inte heller kommer stödja begagnade spel såvida man inte betalar en extra kostnad för den vilket lär spela rätt i händerna på EA Boom och där fick piraterna ytterligare följare som vill kunna lira vilka spel dem vill på sina konsoller, Hoppas dem... 21/05 lustig du var då, om du såg på visningen så sades det att spelen visas på E3. 21/05 Är du illa tvungen att posta den där bilden i var o varannan nyhet? E3 är om 2 veckor! 21/05 Var det inte något som man kunde köpa till Xbox one som gav xboxet bakåtkompatibel? Har för mig jag läste något om det får någon månad sen 21/05 Tycker det är helt rätt. Gammal teknik ger inget nytt helt rätt att satsa framåt. Bra gjort MS. 21/05
Skicka en rättelse