Nu har vi fått se en första glimt av #Microsoft:s nästa konsol Xbox One och låtit en våg av relaterade nyheter skölja över oss. Men hur fungerar egentligen maskinen under den svarta ytan? Joystiq har jämfört hårdvaran i Xbox One med den i Playstation 4. Så här ser resultatet ut:

Det är snarlika specifikationer och vi kan förmodligen räkna med att det inte blir någon större skillnad på den rent grafiska fronten. De har båda åtta kärnor i CPU och 8 GB RAM. Värt att notera är att Xbox One har en blu-ray-spelare, vilket Xbox 360 saknade. I övrigt är de största skillnaderna hur man spelar – Microsoft satsar på sin Kinect medan #Sony förlitar sig på touch-skärm på handkontrollen.

Vad duktig du är som kan kopiera ifrån arg kille på internet. 29/05 Sa folk samma sak? Verkligen inte! När PS4 och 360 kom ut smiskade de PC-marknaden. De var mycket bättre än PC-datorerna, både gpu och cpu. PS3 hade då en ny hårdvara som hade goda möjligheter att hålla i flera år framöver, men nu är min dator redan bät... 23/05 Folk sa samma sak när PS3 kom och den är sjukt bra fortfarande. Tror nog PS4 håller länge. 23/05 http://i.minus.com/iiHwdnv607R1h.gif 23/05 Sjukt många kommentarer, så inte orkar jag läsa alla :). Detta sammanfattar ju mina besvikna tankar över xbox one också: http://youtu.be/9ekOtn7L1N0 Sammanfattat: Xbox one kräver online anslutning, du kan inte ens spela singleplayer om du inte är online... 23/05 Det var bland det mest onödigaste personpåhopp jag nånsin läst... Jag utgick ifrån att PS4:an hade en utvecklad motor från PS3:an som använde OpenGL, nu visar det sig (efter en snabb Googling) att Sony verkar använda DirectX 11 i PS4:an. men jag kan int... 22/05 trodde inte man kunde bli stelare än ps4 folket på scen. sen kom xbox ett... 22/05 Jag tycker det är intressant att båda maskinerna bygger på liknande komponenter. Förhoppningsvis är det något som underlättar utvecklingen av multiformatstitlar. 22/05 Jag kanske inte vet tillräckligt mycket men varför blir folk så less på att XONE har TV-funktioner också? Använd det bara inte den och spela spel på den istället så är det väll exakt samma som en PS4? 22/05 PS4 måste ju vara bättre, den har ju en fyra i namnet medans Xbox bara har en etta (one)! Man skulle nog våga säga att den är fyra gånger bättre till och med... Elller, varför inte köpa bägge om det blir för svårt att välja? Eller ingen... 22/05
Skicka en rättelse