Så sa i alla fall Microsoft-chefen Phil Harrison innan han blev rättad av kollegor.

En stor snackis inför avtäckandet av Xbox One var huruvida konsolen skulle kräva en konstant internetuppkoppling för att fungera. Det kan vi bekräfta inte är fallet, såvida du inte installerar alla spel i molntjänsterna som kommer att vara en stor del Xbox Live-utbudet. Däremot är det fortfarande oklart om Xbox One behöver autentisera regelbundet, och i så fall hur ofta.

När Kotaku pratade med Microsoft-chefen Phil Harrison var svaret "ja" och "jag tror att det är var 24:e timme". Det dröjde dock inte lång tid innan andra Xbox-representater drog tillbaka uttalandet.

– Det har funnits uppgifter om en specifik tidsperiod - de var potentiella scenarion men vi har inte, och kommer inte, att bekräfta dessa uppgifter idag, skrev Microsoft till Polygon.

I den officiella FAQ:en tar de upp kravet om ständig uppkoppling men svaret är även där något luddigt.

– Nej, enheten behöver inte en konstant uppkoppling, men Xbox One kräver en internetanstlutning. Vi designar Xbox One så att den ska bli din allt-i-ett-underhållningsmaskin som är uppkopplad mot molnet och alltid redo. Vi designar den också så att du kan spela spel, se på Blu-ray-film och live-TV om du förlorar din uppkoppling.

Tydligen inte. Jag trodde inte heller på att det år 2013 fortfarande fanns människor som går till kvarnen för att mala sitt egna mjöl, tillverkar sina egna skor och hängtorkar kött. ;) 23/05 Det du köper är ett drm med xbox på köpet ;D 23/05 connection lost .. shutting down in ..3..2..1.. 22/05 Ibland funkar inte mitt internet här hemma (tacka Telia för det), ska jag inte kunna spela när mitt nät ligger nere? Oerhört dåligt. 22/05 Wifi användare med äldre utrustning brukar kunna tappa anslutningen, då är det klart man inte vill få sitt sibgleplayer spel avbrutet 22/05 Svårt att redan nu bestämma sig för vilken konsol det kommer att bli, men Xbox är mindre intressant nu med dessa uppgifter. Det kommer dock att bli intressant att se hur de kommer att ligga i pris. 22/05 Nej, steam är inte det minsta likt. Du behöver vara online när du installerar steam själv och dina spel, sen kan du gå in i offline-läge och sedan välja att stanna offline hur länge du vill. Jag kan skriva en fem sidor lång artikel om hur korkat det här... 22/05 Därför jag inte använder STEAM. 22/05 Inte värre än att ha steam. Tror även att ps4 kommer få något liknande. De vill ju stoppa piratkopieringen och att ha konsolen alltid online är effektivt. 22/05 Microsoft verkar vara lite svävande på denna punkt men om jag tolkat det rätt så måste man vara uppkopplad ibland (ca en gång per dygn?) för att Xboxen ska fungera. Om du tappar nätet under några timmar så fungerar den ändå. Tidigare rykten om bara någr... 22/05
Skicka en rättelse