Microsoft bekräftar att de inte tänker ta betalt när du spelar begagnade spel eller när du lirar hos vänner.

Under gårdagskvällen cirkulerade uppgifter om att Microsoft skulle ta en avgift för att låta dig spela begagnade spel på din Xbox One. Det är nu bekräftat så inte är fallet och du kommer att kunna spela hos vänner.

Spelen du köper kommer att knytas till ditt Xbox Live-konto och installeras på din hårddisk, eller i molnet om du väljer att lägga det där. Du kommer att kunna spela hos vänner, eller egentligen vilken Xbox One som helst (inom din geografiska region), så länge du loggar in med ditt Live-konto. Vill kompisen fortsätta spela efter att du loggat ut och gått hem kommer denne dock att behöva betala. Precis som när vi släpar spelskivor fram och tillbaka.

Ärligt talat så förstår jag mig inte på hur så många kan försvara Xbox One, dumt jädra namn förresten, för det här. Oavsett vad dom tänker och inte tänker göra, så kan dom göra va dom vill, då vi svenskar är så vana att ta den där bak, oavsett om det... 24/05 Jag fattar fortfarande inte, vad är det som gäller? 22/05 Det krävs att du är online för att spelet ska installeras och bli spelbart, inga spel går att spela direkt från skiva, troligtvis nån aktivering/signering som sker vid installationen 22/05 Oj, försökte mig visst på lite ironi där på slutet ^^ Var lite luddig innan men vad jag menar är att jag inte har något emot att spelföretag använder DRM eller annan sorts skydd mot piratkopiering så länge dom gör det på ett smidigt sätt. Avskyr t.ex.... 22/05 Om det nu inte är sant att man måste vara online minst en gång om dagen. Hur funkar det då med begagnade spel som redan är aktiverade och man inte har internet uppkoppling till konsolen för att kolla om spelet redan är aktiverat? 22/05 [quote Ingen äger ett köpta spel oavsett plattform. Man äger rätten att spela det men har ingen som helst ägande rätt. Läser du igenom de avtal som gäller vid köp eller hoppas du att du äger spelet och gör vad du vill med det ? Det verkar bara som att... 22/05 Jag har diskuterat detta tillräckligt och så här enkelt är det. Om jag inte till fullo äger ett spel så kommer jag inte köpa det till fullpris sedan kan utgivarna säga vad de vill. Jag är mycket väl medveten om att inget har förändrats att samma "regler... 22/05 visst säkert.. så bara för att microsoft och alla andra företag som finns i spelvärlden inte har lust att slänga ut miljontals dollar på folk som inte betalar för sig så är dom giriga? 22/05 Ingen äger ett köpta spel oavsett plattform. Man äger rätten att spela det men har ingen som helst ägande rätt. Läser du igenom de avtal som gäller vid köp eller hoppas du att du äger spelet och gör vad du vill med det ? Det verkar bara som att det är... 22/05 Nej inte konstant, kravet verkar i nuläget vara att man måste koppla upp sig efter att 24 timmar passerat. 22/05
Skicka en rättelse