En av de 40 nyheterna i den nya gamepaden är skakiga fingertoppar.

Microsoft har enligt egna uppgifter gjort 40 förbättringar på gamepaden till Xbox One i jämförelse Xbox 360-kontrollen, en av dessa är att trigger-knapparna pekfingrarna vilar på har fått rumble-funktion. De kallas "impulse triggers" och kan till exempel ge dig en känsla av rekylen du håller i höger hand eller stereoeffekter när en helikopter lutar från sida till sida.

Mitt på kontrollen, där Xbox-knappen tidigare huserade, återfinns nu en meny- och vyknapp. Menyn lär användas för just det medan vyknappen kan ha olika funktion beroende på spel. Till Kotaku berättar Microsoft att den i rollspel kanske visar dina prylar medan ett actionspel använder den till poängställningen. Även de traditionella knapparna ska ha förbättrats, med tydligare respons, mindre motstånd och reducerat reaktionsavstånd.

Så xbox menu knappen e kvar? Jag fattade det som den och start nu var samma knapp. 23/05 Det stämmer inte, det är ju lika många. De två back/start-knapparna ersätts av de två vy/meny-knapparna och i övrigt är det samma, dvs lika många totalt. Jämför sida vid sida. (http://www.engadget.com/gallery/xbox-360-vs-xbox-one-controller/5899164) 23/05 Så den nya xbox kontrollen har färre knappar än den gamla iomed att start och xbox menu knappen är samma nu. Varför valde man att ta bort knappar? Hur är det bättre med färre knappar? 23/05 Hahaha... Suck! Tekniksamhället måste vara ett helvete för dig att leva i. ;) 22/05 Ja, och om man går utomhus kan man bli påkörd av en buss. Varför alltid leta efter negativa saker?? 22/05 rumbelfunktionen va det första jag stängde av när jag skaffade xbox 360.. sjukt irriterande .. och händerna domnar av det när man spelat 10-15 timmar 22/05 mer krafs kommer också öka problemet med trasiga handkontroller 22/05 Hade PS4 haft en kontroll liknande xbox så hade jag lätt skaffat ps4 utan att blinka.. Dock gillar jag dom exklusiva titlarna mer till xbox. så får helt enkelt se under E3. Tydligen skulle xbox släppa ha 15st exlusiva titlar under första året. så kommer... 22/05 Kontrollen har Wi-Fi Direct och en höghastighetskontakt i sig, vilket innebär att man kan koppla grymma headset direkt i kontrollen. Magnetiska sensorer kommer göra spakarna och avtryckarna rejält mycket finkänsligare, och det gör också att spakarna int... 22/05 Jag tror rumble i triggersen kan vara sjukt trevligt. Tänker på tex FPS-titlar där man då kan känna från vilket håll man blir träffad istället för att se en röd ton på den delen av skärmen. Tex i bilspel, när man använder nitro som inte får överladdas... 22/05
Skicka en rättelse