Wired har kikat lite närmare på #Microsoft:s kommande konsol, däribland den nya versionen av Kinect. Man kan säga att den nuvarande varianten fyller sin funktion och har fått mången dansspel och partylir att flyga av butikshyllorna, men samtidigt har den dragits med vissa problem. Något som Microsoft nu vill råda bot på.

Den nya versionen av Kinect (som ännu ej har något officiellt namn) kommer ha ett 60% större upptagningsområde för 1080p-kameran. Den kan spela in film i stabila 60 fps, vilket kan vara en trevlig funktion för de som vill videochatta med Skype. Tekniken för att registrera vad som händer framför kameran ska också ha förbättrats avsevärt, och nu ska maskinen kunna avslöja din puls genom att mäta hur hudfärgen i ditt ansikte förändras.

Shacknews har talat med Microsofts Scott Evans som låter meddela att nästa Kinect även kommer till pc. Mer information är att vänta inom kort.

Tack till pyrahedh för detta #nyhetstips!
I know right finns en anledning till att jag slutade hänga i kommentarsfältet. Forumet är fortfarande ganska clean from detta men kommentarsfälten bara är deprimerande. Synd att FZ lät det gå överstyr och inte bannade vissa användare istället för att... 24/05 Fan vad kul när första fallet kommer, då det visar sig att M$ sitter och smågluttar på brudar som byter om, tränar lättklädda. Kameror via nätet, Inte bra om du inte har 100% kontroll, och jag litar inte på mikrosåft! 23/05 Aldrig att jag installerar "physical spyware" till min dator ... 22/05 Det har förvisso varit mest rykten, men att Microsoft försöker få mobil, konsol, platta, och pc att alla fungera inom samma system så skulle jag inte vara förvånad.. speciellt inte vad gällande spel till xbox och windows. 22/05 Behöver inte bli så dyrt, första kinect kunde varit mycket bättre utan högre prislapp. Grejen är, att om man släpper en produkt utan konkurrens, så lönar det sig att göra den dålig så att man kan sälja en ny, uppdaterad version senare... 22/05 Tror han syftar mer på att Kinect kan hjälpa indietillverkare att skapa realistiska animationer i form av billig motion capture. I stället för att behöva dyr utrustning. Jag tycker moddare har lyckats göra mer coola saker med Kinect än vad Microsoft sjä... 22/05 Ska blir trevligt att se sig hur den står sig emot den gamla Kinect (som förövrigt fungerat rätt hyffsat för sitt syfte). 22/05 Det som är korkat är att ens ha en konferens om man inte kan visa upp något för de som som tittar. Det är i min mening väldigt korkat och att inte ta upp saker som florerat på nätet den senaste tiden är ännu mer korkat. Allting jag såg fick mig mer att... 22/05 Personligen är jag i dag en 95% PC spelare men ska köpa en ny konsol och tror att Xbox one täcker mina behov. Men det gnälls för mycket på något som inte finns på marknaden än. Det är urbota dumt enligt mig 22/05 Det sista i den här nyheten var ju ypperligt trevlig, att den kommer även till PC, vilket förmodligen betyder att fler av spelen kommer portas till PC jämfört med Xbox 360 spelen, och inte bara finnas tillgängliga på konsol. 22/05
Skicka en rättelse