Nu kan den som vill utveckla spel till mobiler göra så utan att betala dyra licenspengar.

Unity är en populär spelmotor som använts till bland annat svenska #Year Walk och kommande #Wasteland 2. Det är också dyrt att köpa sig en licens, därför väljer företaget att nu ge bort den gratis till indieutvecklare och små studios. Det är basmodellen det gäller. Företaget har förvisso alltid haft en gratisversion, men nu är det fritt fram att distribuera till IOS, Android. David Helgason som är mannen med makten, hade följande att säga.

– Utveckling av mobilspel är kanske den mest dynamiska och intressanta industrin i världen. Det är en ära att kunna hjälpa utvecklare att framgångsrikt kunna uppfylla sina visioner och bygga sin verksamhet.

Tack till cyberboycoolen för detta #nyhetstips!
Tror 2014 kommer bli ett toppenår för indieutveckling. Med greenlight och ps4ans kraftsatsning för att öka tillgängligheten och variation genom att göra spelen lättåkomligt till den stora massan. 23/05 Nåja, detta gällde ju Basic. Har för mig den brakade loss på $100 eller dylikt innan. Och 30 lax är inte mycket i sammanhanget (minus avdrag på moms för enskild firma etc) med tanke på arbetsinsatsen. Gratisappar i all ära men jag betalar gärna en slant... 23/05 Lite dyrare än så blir det. Unity3D Pro kostar $1500 och sedan $1500 var för iOS Pro och Android Pro. Så under 30 lakan kommer du inte. 23/05 Utvecklar man nåt värt att sälja så kan man ju gott punga ut med 500 spänn eller vad licensen går på. Tyvärr innebär ju detta först och främst att ytterligare en stadig ström av avföring kommer till vår kära google play och appstore. Ur evalueringssynpu... 23/05 Problemet är att Unity3d Basic är riktigt uselt för mobiler överhuvudtaget. Det finns t.ex. inga möjligheter att använda optimering/batching vilket i sin tur leder till att du bara kan göra ganska simpla saker. Temple Run är förmodligen gjort med Basic... 23/05 Släppte Unity för ett tag sedan just för deras stränga avtal då de kommer till att dela med sig av spelet. Skönt att detta är löst :) Blir självfallet att man börjar igen 23/05 Blackberry och windows 8 store kommer också att släppas fritt. Desutom kommer gratisversionen att få tillgång till skuggor från dynamsika ljus i nästa version : ) 22/05 Ja, det måste det ju göra. 22/05 Tönt! 22/05 Innefattar detta också Ouya tro? I så fall lär det poppa upp en hel del spel där. 22/05
Skicka en rättelse