Don Mattrick på Microsoft menar att för få spelar gamla spel på nya konsoler.

Don Mattrick stod på scen när Xbox One avtäcktes på tisdagskvällen men det var först efteråt han uttryckte sina tankar gällande bakåtkompabilitet till Wall Street Journal.

– Om du är bakåtkompatibel är du bakåtsträvande

Det citatet skapade såklart rubriker men han motiverar uttalandet med att för få, enligt honom fem procent, spelar gamla spel på nya konsoler för att att det ska vara värt tiden och pengarna att utveckla stödet. Xbox One har också en arkitektur som inte är direktkompatibel med den i Xbox 360, man har precis som Sony gått tillbaka till mer datororienterad hårdvara.

Don Mattrick har arbetat på Microsoft i sex år och har bland annat utnämnts till "Smartaste Personen Inom Teknik 2011" av Fortune Magazine. Förra året var han enligt CNN "en av de tio mest briljanta teknikvisionärerna".

Ja är man seriös i sitt spelande kopplar man ju in originalmaskinen istället för att emulera. :) Det händer ju att man startar upp Amigan eller C64'an för att spela gamla titlar "på riktigt". :P 25/05 Har inte sett en snyggare sedan Nintendo 8-bit. Hur hade du velat att den såg ut? Som en 360, som N64? Som inte platsar ihop med någonting, och tar upp mer plats en den borde? 24/05 Kommer du ihåg hur halo 1-2 funkade på 360? Horribelt. Inget företag vill sträva bakåt. 24/05 Är inte snubben från Microsoft på bilden i artikeln brutalt lik The Governor(David Morrissey) från The Walking Dead? 24/05 Ingen av dessa emulatorer är gjorda av dess tillverkare ps2 emulatorn är inte gjord av sony osv, utan utav ett par dedikerade sovrums knackare, om ett större utvecklings team med erfarenhet av tidigare utveckling av konsollen som ska emuleras så är det... 24/05 Jag vill då ibland kunna spela gamla spel som man värdesätter högt, t.ex Super Metroid. Men är man nostalgiker så är man.. 24/05 Klart det handlar om pengar. De är ju ett företag. Varför ska man lägga ner så mycket pengar på en så liten målgrupp? 24/05 Visst kunde det väl vara trevligt med bakåtkompatibilitet... men inte tusan skaffar jag mig en ny konsol för att sitta och spela gamla spel. Så det är ju långt ifrån viktigt. Dock kan det ju bli lite trångt i tv-hyllan om man prompt måste kunna spela... 23/05 Hur är alla spelen skit? Utan spelen från den generationen skulle vi inte ha någon PS4 och dylikt idag, inte som det ser ut nu med spelen i alla fall. 23/05 Vad bra! Vem fan vill spela gamla spel på nya konsoler? Varför ska man då köpa nytt? Och till alla som säger: "Men man har ju så bra spel spel till dem hur ska man spela dom?" Svar: Det ska man inte! Kasta skiten! På tiden att skit konsolerna ps3 och... 23/05
Skicka en rättelse