Det var inte länge sedan #Dead Island: Riptide såg dagens ljus, men #Techland är redan nu redo att utannonsera och visa upp sitt nästa spel – #Dying Light. #Warner bros. Interactive är utgivare för spelet som tar Techlands koncept med "farliga zombier i öppna miljöer" in i framtiden.

Ett centralt moment i Dying Light är skillnaden mellan natt och dag. När solen skiner är det mer avslappnad attityd i zombie-gänget, och det är enklare att samla på sig förnödenheter som kommer väl till pass när natten sveper in över omgivningen. Då kommer de mest skräckinjagande bestarna fram och det gäller att använda hela arsenalen för att överleva fram till soluppgången.

– Nästa generationens teknologi gör det möjligt för oss att skapa en dynamisk öppen värld med en spelförändrande dag-natt-cykel, säger Pawel Marchewka, vd för Techland. Innovativ "free running"-mekanik möjliggör näst intill obegränsat utforskande och skapande av vapen.

Dying Light släpps nästa år till Xbox One, Playstation 4 och pc. Det kommer även versioner till Xbox 360 och Playstation 3. Vi hoppas på mer information under årets E3-mässa som går av stapeln den 11:e juni. Fram tills dess får vi nöja oss med den första laddningen skärmdumpar från spelet.

Tack till Traxad, SwedishDemon för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse