Eurogamer har nystat i begagnathandeln kring #Microsoft:s kommande konsol Xbox One. Deras källor har delgett en del intressant information som kan avslöja hur handeln med begagnade spel kan se ut nästa generation.

Låt säga att du har ett spel du vill sälja eller byta in. Då måste du först hitta en återförsäljare som går med på Microsofts villkor och är uppkopplade i "molnet". När spelet byts in i butik raderas det från ditt Xbox Live-konto. Sen måste återförsäljaren betala en avgift, som går till Microsoft och spelets utgivare, innan de kan sälja vidare ditt begagnade spel till en ny kund.

Vi vet ännu inte vad avgiften kommer landa på. Console Deals menar att den är så hög som 35 pund (det är även den här avgiften du kommer betala om du lånar ett spel av din kompis och vill spela på ditt eget Xbox Live-konto). Andra uppgifter menar att Microsoft kommer kräva att begagnade Xbox One-spel säljs maximalt 10% billigare än nya spel.

Microsofts Major Nelson menar att de rykten som cirkulerar är ofullständiga och att mer officiell information kommer inom en snar framtid.