Det är fortfarande väldigt oklart hur begagnatmarknaden kommer att se ut på nästa generations konsoler.

Geoff Keighley må ha tagit en törn efter den stora Doritos-skandalen men i helgen ställde han en intressant fråga: vad är utgivarnas syn på hur begagnathandeln ska fungera på nästa generations konsoler?

Microsoft har sedan avtäckandet av Xbox One förra veckan fått väldigt mycket skit kring ryktena om deras DRM-hantering men enligt Keighleys källor kommer även Sony att begränsa begagnathandeln på något sätt. Som han uttrycker det, det skulle vara väldigt märkligt som de stora bolagen tillät byteshandeln på en plattform och inte den andra.

http://media.mtvnservices.com/embed/mgid:arc:episode:gametrai...

Jo fast jag köpte sällan begagnat i butik och säljer aldrig till butik. Jag sköter all min begagnatförsäljning via tradera eller blocket. Jag ogillar också hur lite man får för spelen och vad de sedan tar för det. 31/05 Är ingen fan över second hand butikernas policys, de livnär sig på utvecklarnas/utgivarnas bekostnad och alla som säljer och köper begagnat med gott samvete borde tänka om då de direkt skadar marknaden, man kan säga att de som säljer även köper nya spel... 30/05 Men jävla skitfasoner både MS och Sony sysslar med... Nä, skippar den här kommande generationen och hoppas på att de lär sig av sina misstag tills nästa... Vågar man gissa på att de skiter i vad folk vill ha tills nästa generation också? För min del bli... 30/05 Sedan jag köpte min xbox 360 på launch: Köpt 2 spel till fullpris, nytt i butik. Köpt 20+ spel på tradera/blocket etc, etc. Sålt 20+ spel på tradera/blocket. Lånat spel ofta från polare, och lånat spel till polare ofta. Har nog 5 spel liggande, och 2... 29/05 de flesta PC-spel även utan och/eller innan DRM-eran är ju i princip värdelösa (bokstavligt, inte bildligt) så övergången till en marknad där byte eller försäljning inte tillåts var antagligen mer protestfri bara därför. nu verkar iof även konsollspelen... 27/05 köper ibland begagnat och ibland nytt säljer sällan spel men kan ge bort något spel till en kompis ibland som man inte spelar längre som han/hon kanske inte har råd att köpa. delad glädje är dubbel glädje 27/05 Jo antingen förstår man varför man sparar på saker eller kommer man nog aldrig förstå vaför. En anledning är att får man lust att spela något bra gammalt spel så kan man göra det när man vill för många är värda att spelas om. Samt att ha en komplett spe... 27/05 Någon får ju gärna förklara vad som är bättre med att ha kvar ett spel eller flera i sin samling när man inte längre ANVÄNDER dem? Jämfört med att sälja det vidare... eller kanske bara GE bort det till en vän. :) Hm... intressant är väl att de flesta... 27/05 hahaha. skrattar gott här med min PC :> konsoller, dyrare spel, sämmre kontroller och nu detta. vart ska det sluta? penga-ätande-lådor! Ska nog dock köpa en Ps3 nu när många kommer vilja sälja dom :) 27/05 Om jag kommer ihåg det rätt sa dom lite efter deras press-conference att dom inte skulle begränsa begagnathandeln men det skulle ju kunna betyda att dom tänker ta betalt för det. Personligen har jag kvar alla mina spel. 27/05
Skicka en rättelse