Nästa generations konsoler kan tillsammans sälja i hisnande en miljard enheter, hävdar Microsoft.

Yusuf Mehdi är inte bara senior vice president för #Microsofts Interactive Entertainment Business, han är också visionären som tror att nästa generations konsoler kommer nå upp till en miljard sålda enheter.

– Som ni säkert hört har varje generation vuxit med ungefär 30 procent. Så den här generationen ligger på ungefär 300 miljoner sålda enheter. De flesta experter tror att nästa kommer nå upp till 400 miljoner enheter, berättar Medhdi för Oxm.

Från 400 miljoner till 1 miljard

Men eftersom Xbox One och Playstation 4 ska bli tunga underhållningskonsoler tror Mehdi att siffran kan fara iväg mot vansinniga höjder.

– Vi tror att du kan tänka bredare än en spelkonsol, det är vårt mål, och vi kan gå från 400 miljoner till potentiellt upp mot en miljard enheter, säger Mehdi och vi får anta att han också räknar med Wii U i kalkylen.

Microsoft siktar även på att sälja 25 miljoner 360-konsoler under de kommande fem åren och de komma upp i 100 miljoner enheter. Hälften ska komma ifrån kunder som ersätter gamla konsoler, medan andra hälften är nya köpare. På E3 ska Microsoft berätta om sina storslagna 360-planer – även om de flesta troligen hoppas på fler Xbox One-titlar.

men lägg av! räcker det inte med att amerikaner tror att de är övervakade hela tiden!? Klarar du av att använda en mobil, smartphone, laptop eller annat som har inbyggd kamera? Är du säker på att din mobil inte är avlyssnad? Loggas allt du skriver på... 28/05 Skillnaden är att datorer kan återställas, konsoler måste bytas ut. :D Tror inte så många spybox One säljs, med tanke på att övervakningssystemet Kinect måste vara inkopplat för att skitet ska ens starta systemen.. 28/05 Alltså så här är det; han pratar om en miljard Xbox One. Inte om Xbox One + PS4 + Xbox 360. (Man uttalar sig inte om konkurrenters förväntade försäljningssiffror.) Därefter nämnde han 25 miljoner sålda Xbox 360 de kommande fem åren. Ni glömmer de två... 28/05 det blir ps4 och wii u svart ingen xbox 28/05 Jag förstår inte allas hat mot xbox one. Jag ser inget negativt eller speciellt överraskande med den. Är det inte bättre att vänta med att gnälla tills man har testat den? Eller är det bara för att det är populärt att hata microsoft? Själv så ser jag... 28/05 Ja, lutar det då åt en PS4 så bidrar de vilket fall till försäljningen av nästa generation, precis som mannen i intervjun säger. 28/05 Skönt att de lägger ribban så besvikelsen, och marknadens reaktioner, blir total när den ändå säljer bättre än generationen innan gjorde. Jag känner ingen som hade en Xbox360 och som kommer köpa Xbox One, ingen. De som ens är sugna på en ny verkar luta... 28/05 Vilken jävla överskattning, tvivlar start på att det ens kommer up i hälften av de siffror som dom siktar på. 28/05 vi kommer ju iaf få Jaguar snart. *raggadish* med tanke på att Playstation nästan ensamt stod för de växande bubblorna under två generationer får det ändå anses lyckat, och rent imponerande att de kom ikapp redan på generation två. det förtas iof igen... 28/05 För er som inte minns trodde MS på 100 miljoner sålda Xbox också. Den sålde runt 25 miljoner. 27/05
Skicka en rättelse