#Microsoft:s kommande Xbox One blir regionslåst, vilket innebär att spel måste släppas specifikt för den europeiska marknaden för att vi ska kunna spela dem – import från USA och Japan kan vi inte förlita oss på när väntetiderna blir långa eller släppen uteblir helt och hållet.

– Precis som i film- och musik-branscherna måste spel möta regionspecifika regleringar innan de kan säljas, berättar en representant från Microsoft för Digital Trends.

– Vi kommer fortsätta arbeta med våra partners för att följa dessa riktlinjer med Xbox One.

Det här är måhända inte någon jätteskräll då Microsofts tidigare konsoler också varit regionslåsta. Å andra sidan släpptes inte de maskinerna i en ständigt uppkopplad värld där avstånden mellan de olika marknaderna är blott några musklick bort.

Kan tyvärr inte riktigt se kopplingen. Menar du att olika länder har olika politiska system som påverkar, vilket är en liknelse för olika regioners åldersmärkning (som inte är lagstiftande vad jag vet, men inte helt säker på den)? Eller vad menar du? 29/05 Fast andra kan åka till Sverige och söka socialbidrag men det kan du inte göra om du t ex åker till USA eller Japan för den delen. 29/05 Visst är det, tråkigt att man med lätthet kan åka nästan vart man vill, kan importera saker utan större problem om man vill... Det tråkiga är om kulturerna i sig blanda i för stor utsträckning och allt blir likadant överallt. Det är tråkigt! Men on-topi... 29/05 jag försvarade ingenting, bara konstaderade faktumet att den har ett regions-ID. kallade den heller inte låst av just den anledningen. detta ID har inget med blueray att göra heller förresten, det är helt andra indelningar precis som att blueray och DVD... 29/05 Fan va gött =) 29/05 i beg to differ. de vändor jag varit i usa har alltid resulterat i att det kommer med något (i mittfall sport-)spel som inte kommer ut på den här sidan pölen bara för att det tydligen är sund ekonomi att begränsa det potentiella antalet köpare. 29/05 Så allt Sony behöver göra för att vinna nu är tillåta begagnatmarknaden och tillåta att man lånar spel från polarna, inte kräva alltid online samt skippa regionslåsning. De tre största misstagen MS gjorde. 28/05 Xbox One slog nyligen förbokningsrekord hos Blockbuster. Med det vill jag ha sagt att allt hat i gamingkretsar har minimal betydelse - det är massan som räknas och spelar roll. Och där har MS den amerikanska marknaden i ett järngrepp. 28/05 hahahah, vad i helvete håller dom på med? 28/05 Nu har Sony chans att locka över kunder, de har (v ad jag vet) inte släppt någon info ännu om vare sig region eller begagnatmarknaden. 28/05
Skicka en rättelse