Valve inför en funktion som låter erfarna spelare utvärdera, och bestraffa, olämpligt beteende.

#Valve kommer att outsourca rapporthanteringen för olämpligt beteende i #Counter-Strike: Global Offensive men det blir inte till något låglöneland utan till spelarna. Initiativet kallas Overwatch och har precis nått betafasen dit utvalda personer kommer att bjudas in för att granska rapporter om fusk och griefing.

Varje utredare kommer att få se ett klipp på cirka tio minuter, där alla spelarnamn samt röst- och textkommunikation skalats bort, och ska därefter avgöra om den misstänkte är skyldig. Är flera utredare överrens (fleras åsikter krävs) delas straffet ut och det kan variera baserat på typ av missgärning och tidigare domar. Målet är därmed att communityt ska bli självreglerande, vilket låter som en fin tanke men det återstår att se hur det funkar i praktiken.

Direkt man spelade bra i Cs så blev man ofta kallad cheater, kan tänka mig Mr.ProElit I CS:GO får många p14 på sig som rapporterar honom för att han råkar vara bättre på spelet. 28/05 Nu har jag inte läst alla kommentarer innan min, men jag tycker detta är jättebra! det räcker inte med att en person utnyttjar sin makt, utan många fler. säg att 10st får kika på samma okända kille och utvärdera. Plus att röstar du på att personen ska... 28/05 Låter som dom inte följt upp hur det används speciellt väl då. Man skulle nog se ganska lätt om folk frivilligt sitter och går igenom rapporter.. En 10 minuter lång demo verkar ju inte speciellt rolig att gå igenom.. 28/05 League of Legends har ett liknande system och det fungerade bra i början men nu för tiden trycker folk punish mer eller mindre utan att gå igenom rapporten alls. 28/05 Som gjort för att missbrukas av maktstinna anonyma idioter. Dålig ide. 28/05 Så.. som i league of legends i princip? vi vet nog alla hur det gick och hur bra community det spelet har :P 28/05 Varför använder folk fusk överhuvudtaget i spel? Göra folk arga. Att lägga negativ feedback till en för skojs skull tycker nog pelle 12 som är busig och olydig om. Att kunna leka 'gud' i ett spel kan verka roligt för många.. Finns maasor av hemska männi... 28/05 värdelöst, dom som kallast "veteraner" är små skolgrabbar som går i skolan en timme om dagen. Alla bra spelare kommer bli bannad eftersom dom använder "wh" när man klart och tydligt hör honom springa bakom väggen. Valve, fy på er. 28/05 Dom kollar hur gammalt steam accountet är, hur många timmar du spelat CSGO, hur många Competetive matches du har kört på deras servers, hur många gånger du blivit reportad. 28/05 Det är inte riktigt så det fungerar, du vet inte vem du dömer, allt blir anonymt, det måste vara flera "investigators" som röstar samma sak för att det ska bli ban, röstar du emot majoriteten ofta så minskas vikten av din röst, samt så slänger Valve in... 28/05
Skicka en rättelse