Blizzard startar om det hemliga onlinerollspelet och det förväntas inte släppas förrän tidigast 2016.

Det har tisslats och tasslats om Blizzards nästa onlinerollspel, med arbetsnamnet Titan, i många år nu men enligt källor till Venturebeat har projektet nyligen startats om. Av de 100 personer som arbetade på titeln har 70 blivit tilldelade andra arbetsuppgifter medan en kärngrupp ska börja om från början. Blizzards talesman, Don Shamron, kommenterar uppgifterna:

– Vi har alltid haft en iterativ utvecklingsmetod och det oannonserade MMO:t är inget undantag. Vi kom till en punkt där vi var tvungna att ta några stora design- och teknikbeslut gällande spelet. Det ger oss möjlighet att omfördela våra resurser till andra projekt medan kärngruppen kan tillämpa förändringarna för vår teknik och våra verktyg. Notera att vi inte har annonserat några datum för MMO:t.

Enligt källorna skulle detta innebära att titeln har redo för lansering som tidigast 2016. Detta var något som också skedde med #Diablo 3. I efterhand har bilder och filmer läckt från en tidig version som var betydligt mer lik #Diablo 2 än vad slutresultatet blev och trots att prenumerationerna för #World of Warcraft dalar drar spelet fortfarande in cirka en miljard kronor i månaden. Blizzard har kapital nog att ta tid på sig, frågan är bara om intresset för deras nästa titel är lika stark som omsättningen.

Tack till phi för detta #nyhetstips!
Suck. Det är antisemitism att kalla judar giriga. Det är fakta. Vad är det som är så svårt att förstå med det? "Det är judarnas fel att Blizzard bara är giriga nu för tiden" - hallå? Wake up? Waky waky? 10/06 Trots att ingen ens nämnt det så letar du alltså upp en sak de har gemensamt, och lyckas få det till att det är religionsförföljelse allt handlar om? Om jag skulle dra till med att alla är vänsterhänta och nån gång under sina liv handlat på Walmart? Det... 10/06 Vad är det för något du inte förstår? Folk säger att Bobby Kotick är girig och att Blizzards kvalitet sjunker pga Bobby bara vill ha pengarna, precis som Ballmer och KISS. Att kalla dessa judar för giriga, är ju antisemitiskt så det förslår. 10/06 Det förvånar mig lite att du insisterar på att använda "antisemitism" utan att du verkar ha kollat upp vad det faktiskt innebär. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism) Som gamers skiter vi väl högaktningsfullt i huruvida Blizzards aktieägare är nöj... 09/06 Saken är den att när "den onde girige Bobby Kotick" tog över Blizzard, så gick det utför med spelen. Alla skyller på Bobby. Men att göra det är ju ren och skär antisemitism. Det är ungefär som när folk skyller MS kräftgång på att Steve Ballmer är girig.... 09/06 Vem har pratat om judar? Vi lägger hela den märkligt kopplade religionsbiten åt sidan och ser på Blizzard före och efter merge:n med Activision. Förr i tiden fanns det betydligt mer själ och känsla i Blizzards titlar. Visst, de säljer säkert bra fortfar... 04/06 Intressant, har du källa på den siffran? Andra meningen karl... "Av de 100 personer som arbetade på titeln har 70 blivit tilldelade andra arbetsuppgifter medan en kärngrupp ska börja om från början." De här orden säger ungefär allt. 04/06 Vad är det för nåt du inte förstår? Folk skyller på att Blizzard går dåligt sedan Bobby Kotick blev VD, att Bobby är girig och ond som alla andra judar, precis som Larry Ellison, Steve Ballmer, etc. Men t.ex. Googles grundare ä ju inte giriga?? Nej prec... 04/06 Mina ögon ploppar snart ur sina socklar. VA? 02/06 Du är ju konstig. Bobby Kotick som leder Blizzard har bara gjort Blizzard större och bättre. Att säga att Blizzard (dvs han) är giriga är typiskt antisemitiskt. Det borde väl vem som helst som är normalt funtad, fatta? Bobby, Larry Ellison, Steve Ballme... 02/06
Skicka en rättelse