Anita Sarkeesian är tillbaka för att prata mer om hur kvinnor framställs i spelens värld.

Anita Sarkeesian är tillbaka med andra delen av Tropes vs Women. En filmserie där hon går igenom hur kvinnor framställs och varför det i vissa fall inte är på ett särskilt bra sätt. Eftersom det är ett väldigt laddat ämne med jämställdhet, så hoppas jag att vi alla kan framföra våra åsikter utan tråkig attityd.

Har du ingen aning om vad detta är och missade första delen, då bör du kika på den här. Denna andra del innehåller en hel del spoilers och en lista över spelen som behandlas hittar du här.

Fast nu glömmer du att killar och tjejer spelar olika typer av spel. Så att bara säga att "det finns lika många tjejer som killar som spelar" är en sanning med modifikation. Tjejer spelar The Sims, Animal Crossing och andra sociala spel som inte går ut... 30/05 För några år sedan var det ungefär lika många tjejer som killar som spelade spel så som konsumenter är män inte överrepresenterade längre. Däremot på spelutvecklarfronten är det cirka 10% tjejer i Sverige om jag inte minns fel. Jag tror att man bland... 30/05 Det sorgliga är inte att Anita producerar sina videor, det hoppas jag hon fortsätter att göra, det sorgliga är att alla som inte gillar dem måste in och visa hur mycket de hatar dem. Som ni säkert förstår är jag inget större fan av hennes klipp, men jag... 30/05 Jag förstår inte hennes ståndpunkt riktigt, känns som hon bara försöker sprida sin misär. Hon pekar hela tiden ut hur enskilda kvinnliga karaktärer i många spel framstår som försvarslösa offer. För det första så finns det självklart en jävla massa försv... 30/05 Tråkigt nog så är jag i det sista året av tonåren så än så länge får man inte köpa på bolaget... 30/05 Klarsynt elimsen - håller med du! 30/05 Wow, bara wow.... Du är i de tidiga tonåren och redan en självförhärligande manschauvinist. Raskt marscherat. 30/05 Vilken oerhört välproducerad video! Antalet exempel är mycket stort och väldigt många av spelen hon tar upp har jag inte hört talas om (trots att jag spelat mycket). Det klart att hon tar upp de exempel som visar på det värsta, det är ju det serien hand... 30/05 Problemet är att hon aldrig utforskar alternativa förklaringsmodeller. Det är exempelvis väldigt lätt att hitta evolutionsbiologiska förklaringar till varför män skyddar kvinnor, som i sig anses vara extra skyddsvärda. Om Anita verkligen hade använt sig... 30/05 ...nej, det hon säger är att spelutvecklare systematiskt använder kvinnors maktlöshet, död och lidande som element för att driva handlingen framåt i spel som handlar om manliga protagonister - inte sällan i våldsglorifierande maktfantasier och att detta... 30/05
Skicka en rättelse