Om några veckor landar speluppdatering 2.3: Empyreal Assault och därmed blir #Rift free-to-play. Det innebär att några nymodigheter finner sin väg in i spelet, och #Trion redogör för detaljerna i en ny artikel.

REX (Rift Exchange) är en valuta som man köper för riktiga pengar i den nya Rift-butiken. Denna valuta kan man sedan sälja till andra spelare i spelet, för spelets valuta platinum, eller så byter man REX mot prylar man vill ha.

När alla byten och försäljningar är avklarade kan personen med REX konvertera dessa till credits som man nyttjar i Rift-butiken för att köpa saker man vill ha. På det här viset behöver man alltså inte betala några riktiga pengar för att handla i butiken – man kan kämpa hårt inom spelets gränser och köpa valutan där istället.

Något mer rakt på sak är systemet för att ge bort presenter. Vissa saker i butiken går att skicka direkt som gåvor till vänner. För att göra det använder man ovannämnda credits för att helt enkelt köpa prylarna, slå in dem i festligt presentpapper och mejla iväg paketen.

För mer information om Rifts free-to-play-modell, läs vår matiga artikel och intervju här.

Alla fördelar man får i form av ingame-valuta, gear, xp-boost osv för att injicera en summa pengar istället för att spela spelet är pay2win per definition. Det leder implicit till att det inte längre blir frivilligt utan ett måste för att hålla sig ajou... 01/06 I och med att du inte kan köpa de bättre gearseten i spelet är jag inte helt med på vad du menar. Det du lootar i raider/instanser spöar så vitt jag vet det mesta (om inte allt) på AH. Snabbare levling har jag svårt att klassa som P2W. Att du sedan nämn... 01/06 Nu menar jag andra saker som kanske vapen eller xpboost, tycker man ska kunna köpa sånt för ingame pengar eller poäng som man tjänat ihop. Och asiater är i en klass för sig :p 31/05 Jag vill bara gör dig uppmärksam på, om du inte redan var medveten, att Valve har en jävligt unik position och är en av de ytterst få som kan släppa spel till förlust för att i slutändan ändå tjäna pengar. Det är svårt för mig att komma på en annan utgi... 31/05 Nog för att man kan ogilla f2p, men det här är ju trots allt den mildaste versionen, som inte ger en övertag över motståndare eller i grupper. Alltså, inte pay to win, även om det kanske är en smidig fras att racka ned med. Det är ju även möjligt att... 31/05 Jag föredrar månadsavgift också men så får du inte glömma bort att det här systemet inte är p2w på något sett... 31/05 Förstöra spelet? "Åh nej han har en flashigare häst nu kan jag inte spela!!!" 31/05 Synd att du känner sånt hat, vi andra föredrar nog månadsavgiften dom har istället. Synd att Trion inte lyckats behålla sina spelare i detta till en början underbara spel, utan blivit tvungna att ändra modell till P2W istället. 31/05 lol på alla tomtar och troll som verkar ha fått för sig att kosmetiska föremål och xp pots är pay 2 win 31/05 Vad spelar det för roll ifall någon betalar sig till samma nivå som du? Det kommer alltid finnas asiater som ligger före dig. Så länge dem inte kan få saker som är bättre en vad du kan få så är det inte p2w. Ta Eve som exempel, där finns PLEX, som i pri... 31/05
Skicka en rättelse