Online Pass är en avgift man får betala för att låsa upp multiplayer i spel som man har handlat begagnat. Det är ett system som #Electronic Arts inte tänker använda i framtida produkter, men nu visar det sig att företaget även håller på att plocka bort funktionen i redan släppta titlar.

– När vi avbryter Online Pass för nya EA-titlar så passar vi också på att eliminera det från våra nuvarande titlar, sa en talesperson till Eurogamer. Vi har tagit till oss av feedback från våra spelare och beslutat att ta bort Online Pass helt och hållet.

Det är en process som kommer pågå i några veckor, men redan nu kan vi se resultatet på Xbox Marketplace där ett gäng spel fått avgiften bortplockad. Neogaf har listat några av dem:

  • Battlefield Bad Company 2′s VIP Pass

  • Skate 3′s Skate Share Pack

  • Bulletstorm Online Pass

  • Kingdoms of Amalur: Reckoning Online Pass

  • Medal of Honor Online Pass

  • Shift 2 Unleashed Online Pass

Varför bara köra på gamla titlar? Kör på alla! Te.x BF3 osv osv 01/06 Har de erkänt sin egen inkompetens? Har folk med beslutsrätt fått dojan eller andra "arbetsuppgifter"? Det måste jag ha missat i så fall. Jag betraktar allt som medvetna beslut för att krama ur varenda möjlig $ ur den lättlurade massan med på gränsen... 31/05 I det stora hela kommer ju detta skyddet vara utagerat ändå, när man kommer få betala en peng till EA för att få sälja det kopierade spelet ändå. Så vet inte om förtjänar på att vara mindre "skräpiga" ändå. Sedan gör Microsoft oändligt antal stora fel... 31/05 Att klaga och gnälla är viktigt som konsument. Snacket om att "rösta med plånboken" funkar inte. För att ett företag ska ändra sig, gäller det att communityn säger ifrån, genom att gnälla och klaga som fan. Det handlar inte om girighet, utan det handlar... 31/05 De har väl knappast medvetet kört sitt varumärke i botten. Det är en konsekvens för ett antal mindre vettiga beslut. Sen håller inte jag med om att de var "värda" gyllene bajskorvarna...det finns värre företag. Detta är ändå bara spel, det påverkar inte... 31/05 Helt sant och helt korrekt. Det är konsekvensen av att man medvetet kört sitt varumärke i botten och börjat gräva neråt. Som man ligger får man bädda. 31/05 Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures, the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms; greed for life, for money, for love, knowledge, has marked the upwar... 31/05 Haha EA tror att deras minskade försäljning har något med deras online pass att göra. Gulligt. 31/05 Det tror jag inte med tanke på att i princip all misstro och kritik har varit välförtjänt och väl grundad. Det är snarare du som har kort minne. 31/05 Sluta köpa begagnade spel så behöver ni inte gnälla på det här? Man gnäller på att det är snålt med extra kostnad för folk som köper begagnade spel i samma mening man pratar om just begagnade spel. Hycklare. Köp nytt och ge era pengar till utvecklarna... 31/05
Skicka en rättelse