Den 33-åriga medgrundaren av Oculus Rift, Andrew Scott Reisse blev under torsdagen dödad av flyende brottslingar.

Oculus Rift har blivit en stor snackis bland utvecklare och spelälskare. Victor Leijonhufvud skrev för ett tag sedan sitt första intryck. Under gårdagen fick vi in den tragiska nyheten att en av medgrundarna, Andrew Scott Reisse avlidit efter att ha blivit påkörd av flyende gängmedlemmar.

Polisen observerade under torsdagen en misstänksam grupp människor, som höll på med någon slags kriminell aktivitet. Det hela urartade till en skottlossning och en biljakt. Det var under denna biljakt som slutade med att Andrew Scott Reisse blev ihjälkörd när han skulle gå över ett övergångsställe, inte långt från Oculus-kontoret.

– Andrew var en briljant grafikingenjör, en hängiven fotograf och vandrare som älskade naturen, en lojal vän och en av grundarna till vår sammansvetsade Oculus-familj, säger företaget i ett uttalande.

Vi här på FZ är naturligtvis oerhört ledsna över dessa tragiska nyheter, men vi vet också att namnet Andrew Scott Reisse aldrig kommer att glömmas. Han har varit med och skapat framtiden.

<object id="otvPlayer" width="455" height="268"><param name="movie" value="http://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/ot..."></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="allowNetworking" value="all"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed id="otvPlayer" width="400" height="268" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allownetworking="all" allowfullscreen="true" src="http://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/ot..."></embed></object>

Tack till StrongBad, Ankh, Bojkott, Greenz, Zelzahim för detta #nyhetstips!
Ett i mina ögon passande straff. Stjäl man egendom förtjänar man inte att leva. 03/06 Var väl senast i veckan två ungdomar hetsades till att köra av en bro som var uppfälld för ändamålet vägspärr. Båda dog, de hade struntat att betala 230 spänn eller något liknande belopp i bensin. 03/06 Hört att det finns en svensk mening som lyder vila i frid. Bara så ni vet! 03/06 Haha, jag kunde inte låta bli att skratta en smula. Men det var inte meningen. 03/06 Men för hela helvete.. För det första: RIP betyder rest in peace eller Requiescat in pace. Så vad du skrivet är rest in peace in peace. För det andra, vi har ett yttryck på svenska: Vila i frid. 03/06 Och man släpper inte beväpnade bandidos som nyss avfyrat sina vapen 03/06 Du kanske missade att det var efter en skottlossning. Jag tror inte skottlossning utbryter om det handlade om snatteri... 03/06 Händer ju även i Sverige: http://www.dn.se/nyheter/sverige/bil-korde-av-hjulstabron Finns en annan historia också som var med i Efterlyst för nåt år sen om en motorcyklist som blev jagad av polisen och omkom efter att han hade kört in i nån vägspärr. 03/06 Klart det är skurkarnas fel men det finns en anledning att Svenska Polisen inte kör likt "Cops" efter ett par snattare, just för att sånt här händer. Det finns andra sätt att sätta dit skurkar än att jaga dom med polisbil och riskera gångares liv :) 03/06 Ja, varför tar vi inte bara och låter alla brottslingar få gå iväg i lungn takt, det är ju inte som om dom kommer begå fler brott när dom kommer undan, nää-ääh då! Det här är skurkarnas fel.. 02/06
Skicka en rättelse