Efter uppvisningen av Xbox One dränktes internet av "tv, tv, tv"-skämt. När nu E3-showen står för dörren lovar Microsoft att golva oss med en drömuppställning av exklusiva titlar. FZ tar tempen på Xbox One.

Om en vecka, måndagen den 10 juni klockan 18:30, äntrar #Microsoft scenen i L.A. Efter avtäckningen av Xbox One förra månaden finns det mycket att bevisa. Fansen kräver att "tv, tv, tv" byts ut mot "spel, spel, spel".

Glädjande nog lovar Microsoft att de nittio minuterna kommer placera just spelen i strålkastarljuset.

– Jag kan bekräfta att vi kommer ha tv-appareter eller liknande på scenen för att visa spelen. Detta ska vara i princip allt tv-snack ni kommer höra under E3, twittrar Microsofts Larry Hryb.

Vi räknar med releasedatum och pris för konsolen, men naturligtvis är det spelen vi ser fram emot allra mest – och tänker fokusera på.


 • När #343 Industries tog över Halo-stafettpinnen från #Bungie fick vi veta att en ny trilogi planerades. Serien med Master Chief i spetsen har alltid varit ett av Xbox starkaste varumärken – om inte det starkaste. Halo 5 på E3 2013?

 • Finska #Remedy visade en glimt av #Quantum Break den 21 maj, en demonstration som gav fler frågor än svar. Vi vet att spelet ska mixa live-action med traditionellt gameplay. Men sedan då? Om en vecka kräver vi fler svar.

  Efter Max Payne och Alan Wake gör Remedy Quantum Break.

 • Sedan Microsoft köpte #Rare har den brittiska studion tappat både fansens och kritikernas kärlek. Britterna som en gång gav oss #Banjo-Kazooie och #Perfect Dark behöver resa sig för att inte glömmas bort helt. Och det har utlovats att en klassisk Rare-serie ska följas upp under årets E3. Eftersom Microsoft återtog Killer Instinct-licensen i fjol finns en del som talar för att just den serien återuppstår – även om FZ-läsarna helst ser ett nytt Banjo-Kazooie.

 • Xbox-älsklingen Forza kommer självfallet också till Xbox One. Vi fick ett litet smakprov av #Forza Motorsport 5 under avtäckningen i maj. Nu vill vi ha mer.

 • Det ryktas om att nextgen-titeln från #Respawn Entertainments, studion som bildades av #Infinity Ward-avhopparna Jason West och Vince Zampella, kommer att bli Xbox One-exklusiv. Med tanke på de amerikanska 360-spelarnas kärlek till Call of Duty vore det inte orimligt att Microsoft vill knyta den här utvecklaren till sig.

  Call of Duty: Ghosts. Var det någon som sade "tidsexklusivt dlc"?

 • På tal om Call of Duty, så kan vi räkna med årets installation, #Ghosts, kommer föräras en stor del av presskonferensen. Redan 21 maj fick veta en hel del om spelet och det lär knappast bli mindre av den varan när det nu vankas E3.

 • #EA och Microsoft har en "speciell relation". Även om EA har en egen presskonferens bara några timmar senare lär titlar som #Fifa 14, #Madden NFL 25, #UFC och #Need for Speed: Rivals göra gästinhopp hos Microsoft. Kanske får vi även se #Battlefield 4?

 • Liksom EA har #Ubisoft en egen presskonferens. Men om de dyker upp hos Microsoft kan vi vara säkra på att de kommer visa upp #Watch Dogs – men räkna inte med #Assassin's Creed IV: Black Flag. Då det har exklusivt innehåll för Playstation lär vi istället få se det senare samma natt (svensk tid) hos #Sony.

  Watch Dogs var för många vinnaren av E3 2012. Dags för favorit i repris?

 • Efter att #Crytek- och Kinect-titeln #Ryse visades upp för två år sedan blev det tyst – tills nu, det vill säga. Frankfurt-företaget släpper spelet exklusivt till Xbox One och det ska dra nytta av nästa generations Kinect. På den officiella sajten räknar Crytek ner till samma klockslag som Microsofts presskonferens. Knappast ett sammanträffande.

 • Även om många spelare suktar nya varumärken kommer vi högst troligt också få nya delar i etablerade serier. Ett nytt Alan Wake? Gears of Wars? Fable? Vi skulle också bli mycket förvånade om Microsoft inte slog på stora Kinect-trumman, kanske särskilt inriktad på yngre gamers.


På måndag om en vecka är det alltså dags. 18:30 går ridån upp för Microsoft och Xbox One. Hela spektaklet ser du givetvis direkt på FZ. Och även om den amerikanska speljätten lovar att även 360-spelarna kommer bli nöjda ser vi mest fram emot om Xbox One tar revansch efter visningen den 21 maj – och vi hoppas att det är spelen som ska tala.

Microsoft verkar köra ganska många "fulgrejor" nu efter allt negativ uppmärksamhet. - De ställer in pressträff och intervjuer för att slippa obekväma frågor - De ryktas betala utvecklare för att INTE visa PS4-versionen av sina spel - De har anlitat PR-f... 09/06 Det går rykten om att ms betalar utgivare att inte berätta att deras titel är en multiplattformstitel. För att ge illusionen av att spelet är Xbox-exklusivt. Detta gäller främst E3 av vad jag kan utläsa från artikeln. Riktigt lamt att kasta pengar på... 09/06 Absolut, men hur mycket tid tillägnades Move och PlaystationEye på revealen kontra hur mycket som lades på Kinect? Kinect är väl en av de stora anledningarna till varför många anser att Microsoft gått ifrån "gamers". 06/06 Det kan mycket väl bli ljusare, är helt säker på att det kommer dyka upp något guldkorn på både kryssnboxen och playstation, och det kommer säkert sluta med att man har någon av dom, är rätt sugen på metal gear solid 5 själv, och förmodligen "måste" jag... 05/06 där håller jag med dig till 100% Max payne 3, medal of honor: warfighter och (här lär jag få på nöten av många) utvecklingen som mass effect-serien genomled är andra bra exempel på hur illa det kan gå. överlag har den här konsolgenerationens storsatsnin... 05/06 Jo jag förstår varför dom gör konsoler, att det finns en stor målgrupp och mycket pengar att hämta. Att förneka det är ju bara trams, det tråkiga med utvecklingen tycker jag är att pc titlar blir lidande för att dom vill ha en del av kakan, känns som... 05/06 ja, fast DDR3 istället för GDDR5 http://www.extremetech.com/gaming/156467-xbox-one-hardware-and-software-specs-detailed-and-analyzed värt att notera är ju att AMD verkar bli stor vinnare den här generationen då de vunnit kontrakten både för att tillverk... 05/06 visst är det så att hårdvaran inte är den senaste i en konsol. Att påstå det är ju bara trams, Men det är inte heller någon som gör det, om man inte råkar vara mellanchef på EA... tanken med en konsol är ju att man som kund gör EN hårdvaruinvestering... 05/06 Ojsan, läste kanske på en dålig källa, om att grafikkortet var ungefär lika bra som ett Radeon HD 7850, som har 2 gb ddr5 jag har 3 gb ddr5, misstag av mig. Tack för rättningen. Kör xbox på samma stil med minnespool ? För det lät ju lite intressant iaf. 05/06 PS4 har 8 GB GDDR5-minne i en delad minnespool. Köpte du ett grafikkort med 9 GB eller vad menar du? Köpte du ett grafikkort med 1 GB och hävdar att det är mer än i PS4? 05/06
Skicka en rättelse