Michael Pachter är mannen som internet både älskar och hatar, som analyserar spelbranschen och har en egen show borta hos Gametrailers. Nu har han talat med investerare inför den stundande E3-mässan, och siat om prislapparna på de kommande maskinerna Xbox One och Playstation 4.

Playstation 4 kommer kosta 349 dollar om man ska tro analytikern. Xbox One blir något dyrare och landar på 399 dollar, men Pachter utesluter inte att #Microsoft även tänker släppa en billigare variant som man betalar av genom en prenumeration med bindningstid – ungefär så som folk handlar mobiltelefoner idag.

Han passar även på att påpeka att #Nintendo behöver förbättra sitt spelutbud avsevärt och visa omvärlden att de har en stabil laddning spel som anländer under hösten och vintern.

– Om Wii U:s popularitet inte ökar till slutet av året kan många tredjepartsutvecklare hoppa över att producera spel till konsolen. Nyligen utannonserade EA at de inte har några Wii U-spel under utveckling, och det är inte omöjligt att de tänker överge plattformen helt och hållet. Om andra tredjepartsutvecklare följer EA:s exempel kan Wii U komma att bli en konsol enbart för Nintendos egna spel, sa Pachter.

Nja, han har faktiskt lite rätt. Internt så har globala företag en helt annan rate än vad vi har privat. Ofta sätts ex 1 USD = 1 Euro t ex. IBM gör så för att nämna ett företag. Jänkarna har lite svårt med valuta som inte har bilder på döda presidenter.... 06/06 Sjukt om Xbone blir dyrare fast hårdvaran är sämre än PS4, är väl Kinect som drar upp priset, trist man får betala extra för skräp man ej vill ha :/ 04/06 Då vet du inte hur man använder ironi utan försöker bara rädda en dålig kommentar. =P 04/06 http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi 04/06 Priserna i USA brukar inte ta med moms eftersom momsen varierar i olika stater. Därför blir det oftast 1$ = 10kr i svenskt pris. Det ser ut att vara större skillnad än vad det faktiskt är. Vad jag hört sa Pachter att han trodde att vissa kabel-tv-bolag... 03/06 Seriöst?, vem bryr sig?, om dem vill att vi skall konsumera, så måste priset bli därefter, om inte, tråkigt för dem. Spelen till krysset kommer vara skit ändå, P4 kan jag inte uttala mig om, lite mer påkostat men ändå i skräpnivå då det bara handlar om... 03/06 dollarn brukar bli 1=10kr här när våra skatter mm kommer till så många förenklar det så. Pachter säger oftast det alla redan vet(eller vet att det inte blir så för han har nog inte 50% rätt) skillnaden är att han får en fet trave pengar för det. 03/06 Riktigt så funkar det ändå inte, för nog hade man kunnat sätta in dubbla grafikkort av nVidia eller AMD och sedan klämt in Intel Haswell i samma låda men då hade man passerat strömförbrukningsgränsen med råge. 03/06 För att avbetalning är raka vägen till att hamna i skuld. Har man väl börjat köpa saker på avbetalning är det lätt att man fortsätter med det och vips så överstiger utgifterna dina inkomster. Eftersom du sitter fast i massa avtal kan du inte bara handla... 03/06 Dollarn ligger inte på en 10, dock tror alla företag detta i sverige och har sedan urminnestider både jämfört dollarn == euro och dollar/euro == 10 styck 03/06
Skicka en rättelse