För dig som försökte spela EVE Online eller Dust 514 igår blev det ingen rolig historia.

#CCP Games har med sitt rymd-mmo #EVE Online skapat sig en trogen skara fans. Spelet har varit intressant att följa, även från sidan. Spelare som skapar egna spektakulära händelser, som till exempel när det bröt ut ett stort krig inne i spelet. Gårdagen var dock ingen rolig historia.

Servrarna för #EVE Online och #Dust 514 drabbades nämligen av en DDOS-attack. Vilket för er föräldrar skulle kunna beskrivas som att ha 100 barn som samtidigt skriker om att få glass, vilket gör att man till slut stänger ner. #CCP Games upptäckte dock själva angreppet tidigt och tog självmant sina servrar offline för att se till att lösa eventuella problem. Dessa ska nu vara online igen.

Tack till Bunisher för detta #nyhetstips!
Personligen är det tacksammast med tips i mailen. Behöver dock bli bättre på att scanna av forumet :) 04/06 Var det "Raddox" och hans drones? 04/06 Under fliken "Kontakta FZ" (eller likande) i huvudmenyn finns det ett alternativ som heter "Tipsa oss". Jag tror att det bästa, för både dig och fz, är att använda den funktionen. :) 04/06 Tipstack??? FZ, var rapporterar man in tips om inte i tipstråden, där jag tipsade om detta för 2 dagar sedan? Är det onödigt att använda den tråden, ska man skicka pm istället? Kan vara bra att veta. 04/06 Skulle kunna vara det skönaste sättet jag hört en DDOS-attack beskriven på nånsin faktiskt haha. Fet :up: på den Johan. ;) 04/06 http://en.wikipedia.org/wiki/Botnet "A botnet is a collection of internet-connected programs communicating with other similar programs in order to perform tasks. This can be as mundane as keeping control of an IRC channel, or it could be used to send... 04/06 I många fall går DDOS under kategorin "Hacking" hmm, dock är jag lite intresserad vem som sitter bakom och håller i en sån datorkraft :D 03/06 Jag har kineser som försöker ta sig in på mina konton :P De verkar ha min email address >.< 03/06 Börjar nästan bli lite paranoid när det gäller DDOS attacker på senare tid. Är det kineser som tränar internet krigföring eller nån form av Syndicate corporate wars online? 03/06 Du har helt klart rätt. Tanken var att fler skulle förstå, men hack var nog inte rätt ordval den här gången. Ber om ursäkt. Tackar så hjärtligt. Värmer alltid en sönderstressad själ när någon uppskattar det man gör. Kändes som jag själv utsattes för en... 03/06
Skicka en rättelse