Är det någon som har förtroendekapital när det gäller crowdfunding så är det #Double Fine Productions. De jobbar för stunden med #Broken Age – peka-klicka-äventyret som nästan på egen hand drog igång hela Kickstarter-fenomenet. Men Tim Schafer och gänget nöjer sig inte där, utan vill utveckla fler spel tillsammans med tusentals av sina närmaste vänner. Så de startade en Kickstarter-kampanj för strategispelet #Massive Chalice. Och det gick rätt bra.

På bara fem dygn drog de in de 725 000 dollar som de eftersökte. I skrivande stund har över 20 000 personer investerat i projektet. Double Fine tänker inte sätta ut några lockande stretch goals den här gången, utan anpassar spelets omfång efter den slutgiltiga summan de drar in. Spelarna uppmuntras att diskutera projektet och framföra önskemål.

Massive Chalice bjuder på turordningsbaserad strategi till pc-formatet. #Xcom: Enemy Unknown, Final Fantasy Tactics och #Fire Emblem: Awakening nämns som inspirationskällor för spelet där man arrangerar bröllop för att se till att föda fram kompetenta krigare i en värld där döden är permanent.

Skicka en rättelse