Penny Arcade började som en webcomic om spel och har sedan vuxit till ett fenomen med mässor, insamlingar, podcasts – och ett alldeles eget spel. #penny-arcade-adventures-on-the-rain-slick-precipice-of-darkness-episode-1|"Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness" är en episodbaserad resa där tre avsnitt är släppta och den fjärde och avslutande delen är under produktion.

Det har dock inte varit någon dans på rosor under spelets utveckling. Efter två episoder lades allt på is och upphovsmännen Jerry Holkins och Mike Krahulik planerade att avsluta handlingen på sin hemsida istället. Men sen hände något, och de bytte ut utvecklarna #Hothead Games mot #Zeboyd Games och fortsatte utvecklingen av spelet.

Den här gången slopade de den moderna Penny Arcade-grafiken till förmån för en Super NES-inspirerad RPG-stil. Varför? Delvis därför att Mike Krahulik tröttnade på att så mycket av hans hårda arbete med konceptmålningar aldrig användes i spelet och därför inte hittade ut till allmänheten. Jerry Holkins fortsätter dock att skriva manus till spelet.

Den retrodoftande grafiska stilen kan ni kika på här nedanför, där vi har samlat en laddning nya bilder från den fjärde delen av spelet.

Skicka en rättelse