På måndag drar E3 igång i Los Angeles. Konami har redan haft sin konferens, de första E3-filmerna har släppts och en av de kanske hetaste nyheterna har också läckt: #Respawn Entertainments första titel kommer att vara Xbox- och pc-exklusiv.

Det är via omslaget på nästa nummer av Gameinformer som uppgifterna kommer och som du kan se i rubriksbilden är titeln Titanfall. Det bekräftar också ryktena om att spelet utspelas i en science-fiction-miljö där stora robotar är ett tongivande inslag.

Vidare får vi veta att spelet drivs av Valves Source-motor och fokuserar på multiplayer. Med tanke på Call of Duty-seriens dominans på Xbox Live är detta avtal mellan EA och Microsoft ett rejält trumfkort för Xbox One, som ska mäta sina krafter mot Playstation 4 nästa vecka. Vi har en intervju bokad med Respawn så räkna med vidare rapporter från mässgolvet.

Vad baserar du det på? De flesta spelen är ju ännu inte utannonserade från Microsofts håll och Sony har ännu inte ens nämnt något om andra funktioner\ krav än deras Share knapp. E3 blir avgörande för båda. 08/06 Tack FZ – Microsoft med sin XBOX ONE är dömda att misslyckas! 08/06 Live:en??? Finns ingen Live:en på Playstation, det är ju Xboxen för tusan hahaha! Du grävde din egen grop där ;) 08/06 Aha! Vad får Xbox då? :D 07/06 så bra... då behöver jag inte ha en xbox för det spelet... 07/06 Call of Duty kommer släppas till Pc och Ps4. Destiny kommer till Ps4. 07/06 Beyond good & Evil 2 är inte ps4 exklusive, om något ryktas det om xbox one exklusive. Sedan har ju Xbox One Quantum Break och Ryse som vi inte vet något alls om. så i nuläget skilljer inte så mycket mellan dom, men vi får se på måndagkväll. 07/06 Rent generellt gillar jag ju mer Treyarch's tapp på call of duty. Det är ett fint FPS-spel med en bra inlärningskurva. Jämför alla FPS med Q3 i och med att det är bästa FPS spelet någonsin så :) Hur som så tycker jag att det är meningslöst att diskutera... 07/06 Ändå rapporteras det om att det är Source som kommer användas, men att den nuvarande generationens konsoller inte var tillräckligt kraftiga för att spelet ska rullat på i 60 FPS? Om inget annat så måste Respawn skrivit om motorn kraftigt mycket för att... 07/06 Men så fungerar det ju inte idag, även om du kanske skulle vilja det. Eller menar du att du kan låna ut och sälja spel till polare via Steam, Origin, uPlay? 07/06
Skicka en rättelse